Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи стане легше ЗСУ на фронті завдяки рейду РДК: чому добровольці не підуть на Москву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи стане легше ЗСУ на фронті завдяки рейду РДК: чому добровольці не підуть на Москву

Росіяни зроблять все можливе, щоб витіснити добровольців на нашу територію

21 березня 2024, 16:25
Поділіться публікацією:

Сьогодні російські добровольці з РДК, Легіону "Свобода Росії" та Сибірського батальйону дали прес-конференцію, на якій підсумували перші результати свого рейду на прикордонні РФ. Зокрема, бійці розповіли, що прорив кордону РФ дозволив перекреслити плани армії російського диктатора Володимира Путіна щодо наступу, присвячені "перемозі" на виборах президента. Видання "Коментарі" проаналізувало думки експертів щодо цієї теми.

Чи стане легше ЗСУ на фронті завдяки рейду РДК: чому добровольці не підуть на Москву

Російський добровольчий корпус. Фото з відкритих джерел

Це однозначно військова операція

Військовий експерт Петро Черник в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що Рейд РДК, Легіону "Свобода Росії" та Сибірського батальйону на територію Бєлгородської та Курської областей добре впливає на ситуацію на полі бою.

"Це однозначно військова операція, питання тільки в тому, які її масштаби. Щоб був коефіцієнт успішності, має зрости чисельність цього контингенту. Для нас добре, що там відбувається. Тому що за великим рахунком це можна назвати громадянською війною. Адже одні громадяни РФ". зі зброєю в руках борються з іншими громадянами РФ. Бажаємо їм виключно успіху та сподіваємося, що цей процес буде масштабований", — пояснив Черник.

Він також додав, що у разі масштабування Росія навряд чи масово перекидатиме на цей напрямок збройні сили.

За словами Черника, РФ може поставити на захист своєї території бійців Нацгвардії. Йдеться про пропорцію 1 до 3 – 1 до 5. Адже Путін сам сказав, що зайшло не менше 300 осіб, отже РФ для повноцінного стримування або відображення територій треба не менше 900 осіб.

Дії російських добровольців обмежені тією смугою, якою ми можемо з нашої території надавати артпідтримку

У свою чергу, ветеран російсько-української війни, екс-командир роти батальйону Айдар Євген Дикий в ефірі телемарафону погодився з тим, що через дії російських добровольців на фронті ЗСУ може стати трохи легше.

"Нам скоро має стати трохи легше, оскільки ми вже бачимо, що протягом тижня Росія не змогла тими своїми силами, які у них там є, не більшу групу добровольців, а їхня загальна чисельність менша за три звичайні піхотні батальйони, тож ось уже тиждень росіяни не здатні викинути ці три піхотні батальйони назад на українську територію. І навпаки, ці батальйони продовжують розширювати свій контроль", – наголосив експерт.

За його словами, на сьогодні бойові дії йдуть щонайменше у семи населених пунктах по той бік периметра. І це сім населених пунктів у трьох областях – Брянська, Курська, Бєлгородська.

"Звичайно, нам не варто впадати в ейфорію, не варто обманювати себе і фантазувати про якийсь там визвольний похід на Москву", — заявив він.

Експерт додав, що ми змушені грати у гібридні операції, коли кордон Росії переходять лише громадяни Росії, це вже наші західні союзники змушені терпіти.

Але, за його словами, три батальйони російських добровольців не замінять навіть одну середню бригаду ЗСУ. І це також накладає обмеження на глибину рейдів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що показав рейд добровольців на прикордонні РФ: як змушений реагувати путінський режим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини