Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи спроможні українські дрони знищити флагман російського флоту – про що говорять повторні атаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи спроможні українські дрони знищити флагман російського флоту – про що говорять повторні атаки

Вдала атака вкотре вказала на проблеми росіян

2 серпня 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

Якщо ще якийсь час тому важко було навіть уявити, що в Кремлі скаржаитимуться на атаки українських дронів, то тепер це реальність. Так, в РФ заявляють про атаки безпілотників на Москву, а також на кораблі Чорноморського флоту в Криму. Звісно, росіяни традиційно заявляють, що вони з атаками впоралися, але сам факт атак заперечувати вже не можна. Чи справді українські дрони становлять небезпеку для російських кораблів? Чому під час повторної атаки на Москву безпілотники вдарили по вежі "Москва-Сіті"? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чи спроможні українські дрони знищити флагман російського флоту – про що говорять повторні атаки

Українські дрони. Фото: з відкритих джерел

Противник відпрацював протидиверсійну оборону як під час стоянки на якорі, так і під час пересування

Військовий експерт, капітан 1 рангу запасу ВМС ЗСУ Андрій Риженко під час брифінгу в медіацентрі "Україна-Одеса" заявив, що потужність українських надводних дронів сьогодні така, що може отримати серйозне пошкодження, а то й повністю бути потопленим будь-який корабель Російського флоту.

Експерт звернув увагу на заяви Міністерства оборони РФ про те, що українські безекіпажні катери атакували патрульні кораблі "Сергій Котов" та "Василь Биков". Андрій Риженко зазначив, що за даними противника, всі три дрони знищені, проте поки що точно невідомо, чим саме ця атака завершилася.

"Якщо такий дрон, що несе 300 кг вибухівки на борту, потрапить у корабель типу "Василь Биков" (Ред. – патрульний корабель), його буде знищено. Навіть, якщо він потрапить у фрегат типу "Адмірал Ессен" та "Адмірал Макаров" (Ред. – після потоплення у квітні 2022 року крейсера "Москва" став флагманом Чорноморського флоту РФ), він теж буде знищений або дуже пошкоджений", – розповів Андрій Риженко.

Характер удару свідчить, що безпілотники перебували під прямим управлінням операторів

У той же час військовий експерт Роман Світан в інтерв'ю "24 каналу" прокоментував повторну атаку безпілотників "Москва-Сіті". Експерт упевнений, що це не збіг, або випадковість, як думають багато людей. Це черговий прицільний удар в одне і те ж місце, тому що там знаходиться важлива ціль, яка має бути знищена.

"Якщо повторна атака пройшла, тим більше, вдала атака, швидше за все, в "Москва-Сіті" знаходяться не тільки три міністерства, особливо, Мінцифри. Іноді під цими міністерствами цифрової політики знаходяться штаби хакерських груп. Там можуть бути кілька поверхів легальних військових об'єктів", оскільки вони працюють проти нашої країни, виконуючи певні бойові завдання", — наголосив Світан.

За його словами, те, що безпілотники систематично завдають ударів по різних об'єктах Москви та Підмосков'я, говорить про те, що ППО у росіян слабке.

Експерт припустив, що у росіян не вистачає зенітно-ракетних комплексів, щоб убезпечити всю Москву від атак. Ну, а в самій Москві окупанти бояться стріляти, щоби не нашкодити висоткам ще більше.

На думку Роман Світана, після таких атак росіяни швидше за все розосереджуватимуться, причому саме такі дії могли бути метою ударів – завдати шкоди управлінню, затримати якісь дії або перенести об'єкти в інші місця.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому цьогоріч війна точно не закінчиться – чим відповісти РФ на кроки з мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини