Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді ЗСУ почали виходити з Вугледару: ЗМІ дізналися про подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді ЗСУ почали виходити з Вугледару: ЗМІ дізналися про подробиці

Forbes повідомляє, що 72-а ОМБр розпочала відступ із Вугледару

сьогодні, 09:35
Поділіться публікацією:

З перших днів повномасштабної війни місто Вугледар на Донеччині стало метою російських окупантів, але незважаючи на масований штурми РФ місто виявилося не по зубах російським воякам. Зараз ситуація кардинально змінилася і схоже місто скоро буде захоплене. 72-а механізована бригада ЗСУ, що захищала Вугледар, почала відступ із міста. Як повідомляє портал "Коментарі", це стверджує військовий аналітик Forbes Девід Акс.

Чи справді ЗСУ почали виходити з Вугледару: ЗМІ дізналися про подробиці

Вугледар

Оглядач пише, що останній штурм Вугледара в середу вранці, на відміну від багатьох попередніх штурмів, схоже, увінчався успіхом. Як зазначили в українській аналітичній групі Frontelligence Insight, ситуація в Вугледарі є критичною, і це, швидше за все, останні етапи його оборони.

"Є ознаки того, що це саме так. Схоже, що коли минулого тижня російські війська стали загрожувати флангам міста, 72-а механізована бригада чисельністю 2000 осіб, озброєна танками Т-64, бойовими машинами БМП-2 і гаубицями М-109 , Почала потихеньку відходити на більш захищені позиції", — пише Девід Акс.

Значення Вугледару для кожної із сторін – питання спірне, зазначає аналітик.

Він закріплює кут, де південний фронт зустрічається зі східним, але можливо, Богоявленка, розташована за кілька миль на північ, може виконувати ту ж функцію, вважає Акс, додаючи, що швидше за все Богоявленка — ймовірна запасна база, на яку може відступити 72-а ОМБр із Вугледару.

При цьому, зазначає аналітик, причина, через яку Вугледар упав під російським тиском, очевидна. Хоча російські війська перенапружені по всій лінії фронту, українські сили, що поступаються їм за чисельністю, ще більш перенапружені. Українська оборона на сході прогиналася ще до того, як генштаб у Києві наказав наступати через кордон до Курської області минулого місяця. Тепер вони прогинаються ще швидше.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США розповіли, що станеться у війні, якщо РФ захопить Вугледар.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини