Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді ЗСУ пішли в контратаку під Покровськом: ЗМІ розкрили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді ЗСУ пішли в контратаку під Покровськом: ЗМІ розкрили деталі

Резерви допомогли ЗСУ трохи вирівняти ситуацію

7 вересня 2024, 07:47 comments5352
Поділіться публікацією:

Сили оборони України проводять контратакуючі дії біля Покровська, у бік якого російські окупанти просуваються вже тривалий час із постійними штурмами. Підкріплення могло допомогти ЗСУ змінити тенденцію наближення ворога до міста. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

Чи справді ЗСУ пішли в контратаку під Покровськом: ЗМІ розкрили деталі

Бої за Покровськ. Фото: з відкритих джерел

За інформацією американського видання, у певних контратаках неподалік Покровська можуть брати участь як мінімум бригада Національної гвардії України "Кара-Даг", 12-а "азовська" бригада та 93-та механізована бригада ЗСУ. Ефектом їх дій є уповільнення чи невеликий відкат росіян у цьому напрямі.

Водночас Forbes не радить "очікувати миттєвих кардинальних змін" навколо Покровська.

При цьому в публікації вказується, що навіть втрата "імпульсу" для російських загарбників дозволяє українським захисникам "окопатися та зміцнити свої позиції навколо Покровська напередодні зими".

Як прогнозують в Українському центрі оборонних стратегій, битва за Покровськ "стане кульмінацією наступальної операції противника на південно-західному театрі воєнних дій у 2024 році".

"Рішучі дії "карадазької" бригади в Селідовому, прифронтовому містечку на південний схід від Покровська, можуть бути найпомітнішими з останніх контратак", — пише Forbes.

Зокрема, американське видання як приклад розповіло про поразку та взяття як трофей бійцями бригади НГУ кількох російських танків, які намагаються проникнути в Селидове головною дорогою зі сходу на захід до міста.

В Українському центрі оборонних стратегій звернули увагу, що без успіху в районі Селидового російські окупанти не можуть продовжувати наступ у бік Покровська.

"Але тепер, коли свіжі і добре оснащені українські війська знаходяться в Селидовому і атакують, російське захоплення Покровська — що колись здавалося неминучим — виглядає дещо менш ймовірним", — пише Forbes.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які проблеми почалися у Покровську: чи справді перебування у місті стає неможливим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини