Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді ЗСУ близькі до втрати Авдіївки: в ISW дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді ЗСУ близькі до втрати Авдіївки: в ISW дали відповідь

В ISW підтвердили, що росіяни намагаються оточити Авдіївку

16 лютого 2024, 07:27 comments1726
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська проводять тактичне оточення міста Авдіївка на Донеччині, що може створити умови, які змусять українські війська залишити свої позиції у цьому населеному пункті. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Чи справді ЗСУ близькі до втрати Авдіївки: в ISW дали відповідь

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики послалися на карту бойових дій, яка свідчить про просування російських загарбників до південних околиць Авдіївського коксо-хімічного заводу, а також захоплення позиції Сил оборони "Зеніт" між Авдіївкою та окупованим селищем Спартак на околиці Донецька.

В ISW послалися на нещодавні геолокаційні дані, які вказують на те, що російські війська перерізали останню дорогу з Авдіївки, яка використовувалася для логістичних цілей. Втім, представник Таврійської групи військ Дмитро Ліховий повідомив, що українські війська зараз використовують підготовлені вторинні наземні лінії зв'язку для постачання українських сил у південній та східній частинах Авдіївки.

"Російські блогери стверджують, що російські війська просунулися на захід від міста, намагаючись перерізати ґрунтові дороги, які використовуються для логістичних потреб Збройних сил із селищ Ластівчине і Північне, хоча ISW поки не бачив жодних підтверджень цього просування загарбників", — йдеться у звіті.

Ліховий визнав, що українські війська відходять із деяких позицій поблизу Авдіївки, але заявив, що захисники продовжують відбивати у росіян окремі позиції у "сірій зоні". Він повідомив про передислокацію до Авдіївки окремих підрозділів бригад, які контратакують позиції росіян у межах населеного пункту.

"Російські війська можуть завершити оточення деяких українських підрозділів, якщо українські війська не відійдуть чи не проведуть успішних контратак", — йдеться у звіті ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Авдіївку утримують із останніх сил: у 3-й окремій штурмовій зробили заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини