Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді загроза наростає – чому під Куп'янськом почалася обов'язкова евакуація
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді загроза наростає – чому під Куп'янськом почалася обов'язкова евакуація

Не виключається, що дітей із Куп'янського району вивозитимуть примусово

10 серпня 2023, 14:54 comments1859
Поділіться публікацією:

Посилення обстрілів і почастішання "прильотів" по цивільній інфраструктурі, будинкам людей не залишили влади іншого вибору, окрім як оголосити про обов'язкову евакуацію на деокупованих територіях Куп'янського району Харківської області. Не виключається, що із цього району доведеться дітей вивозити примусово. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів начальник Куп'янської ВРА Андрій Канашевич.

Чи справді загроза наростає – чому під Куп'янськом почалася обов'язкова евакуація

Евакуація у Куп'янському районі. Фото: з відкритих джерел

"Ми зараз дуже уважно опрацьовуємо це питання (Ред. – евакуації дітей). Дивимося на розвиток ситуація. І ймовірність того, що таке рішення буде прийнято, є досить високим", — зазначив Андрій Канашевич.

За його словами, йдеться про досить пристойну кількість людей, яких потрібно евакуювати – 11,5-12 тисяч осіб. Із них трохи більше 600 – діти.

Чиновник зазначив, якщо раніше були рідкісні "прильоти", то зараз російські окупанти застосовують важке озброєння проти мирного населення. У рази почастішали обстріли.

"Ось сьогодні в Куп'янськ вранці, попередньо, "прилетіло" з "Піона" (Ред. — російська САУ 2С7 "Піон"). І прилетіло прямо посеред житлових будинків, де проживають мирні жителі. Ми дивимося на те, що ворогом застосовується зброя, яка більш потужна... Є певна суттєва загроза для місцевих жителів. Тому вважаємо за потрібну (Ред. – обов'язкову евакуацію)", — поінформував Канашевич.

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни посилили обстріл: Володимир Зеленський знову звернувся до західних союзників.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорять нові удари дронів та ракет з боку РФ – чи здатна Україна дати жорстку відповідь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини