Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді за час війни в Україні знищено половину армії РФ: заява адмірала ВМС США
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді за час війни в Україні знищено половину армії РФ: заява адмірала ВМС США

Відставний адмірал ВМС США заявив, що вже немає половини армії Росії

25 грудня 2023, 11:07 comments2252
Поділіться публікацією:

Втрати росіян на 25 грудня 2023 приголомшливі. Таку заяву зробив адмірал військово-морських сил США у відставці, екс-верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс. Він заявив, що під час війни в Україні ліквідовано половину армії Росії. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill, цитуючи заяву офіцера в ефірі одного з радіошоу.

Чи справді за час війни в Україні знищено половину армії РФ: заява адмірала ВМС США

Джеймс Ставрідіс. Фото з відкритих джерел

Адмірала ВМС США вважає, що американська влада "має надати Україні військову підтримку, їхня справа справедлива".

"Це дуже небезпечна ситуація, і реальні дії насправді відбуваються не в Києві. Реальні дії – у Вашингтоні", – заявив Джеймс Ставрідіс.

Відставний адмірал ВМС США звернув увагу на той факт, що половину російської армії було знищено, при цьому жоден американський солдат не загинув і навіть не зазнав ризику, і країна зробила це на суму, еквівалентну 5% річного оборонного бюджету.

Журналісти The Hill прогнозують, що американський Конгрес, швидше за все, не збереться до нового року, і через це переговори про новий пакет допомоги українській державі буде відсунуто на 2024 рік.

Читайте також на порталі "Коментарі" — рік добігає кінця – і це традиційний час для підбиття підсумків та складання хоча б зразкових прогнозів. Західні видання, те саме Associated Press, пишуть, що Україна закінчує рік у безвиході розчарованою політикою союзників. А Reuters аналізує, чому український контрнаступ-2023 виявився набагато менш успішним, ніж очікувалося. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) прогнозують, що в січні-лютому 2024 року російським окупаційним військам буде легше проводити наступальні операції, оскільки умови стануть сприятливішими для пересування бронетехніки. Ну, а портал "Коментарі" продовжує опитувати українських експертів про головні підсумки 2023-го (з плюсом та мінусом) для нашої країни, а також – про очікування від 2024-го.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини