Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді війну в Україні можна було б закінчити у 2022 році: на скільки все затягується
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді війну в Україні можна було б закінчити у 2022 році: на скільки все затягується

Мобілізація в Росії змінила хід війни в Україні

30 жовтня 2023, 07:50 comments1651
Поділіться публікацією:

Війна в Україні серйозно затягується. Це зазначають як українські, так і західні експерти. Українські спікери, зокрема, голова ГУР Міноборони Кирило Буданов зазначає, що українські території точно будуть звільнені, на те, що це не сталося в ті терміни, як він прогнозував, головний розвідник країни пояснює причиною того, що українські війська просто вибилися з графіка. Чи можна було війну закінчити ще 2022 року? Чи тепер неможливо навіть спрогнозувати, коли може настати мир? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, вивчивши думки експертів.

Чи справді війну в Україні можна було б закінчити у 2022 році: на скільки все затягується

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

На Заході частина політикуму тверезо усвідомлює, що може статися, якщо переможе РФ

Політичний та військовий аналітик, ветеран АТО, колишній командир роти в батальйоні "Айдар" Євген Дикий в інтерв'ю "ТСН" висловив думку, що багато в чому саме від позиції Заходу багато залежало як рік тому, так і зараз. Якби західні партнери швидше постачали Україні зброю, війну можна було б закінчити ще 2022 року. Але Захід так і не наважився на той сценарій, щоб Росія програла у цій війні, зазнала нищівної поразки. Тому Росії було подаровано дорогоцінний час, за який вона переозброїлася, провела мобілізацію, суттєво посилилася.

"Орки набрали 400 тисяч гарматного м'яса, засипали його сюди. І це повністю змінило хід війни, затягнуло її на рік. І невідомо скільки це триватиме", — зазначив експерт.

Аналітик вважає, що зараз Захід перестає цікавитись війною проти України, що є природним. І хто б що не говорив, але Захід має втому від війни. Партнерам доводиться постійно нагадувати, що в нас війна триває.

Коли наші захисники отримають літаки F-16, це стане серйозним внеском у прискорення можливостей щодо звільнення наших територій

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко вважає, що прогнозувати рік закінчення війни дуже і дуже складно, але все ж таки можна припустити, що війна точно не закінчиться в 2023 році і є сумніви щодо наступного. Коваленко припустив, що 2024-го протистояння двох сторін може перейти в завершальний етап.

Експерт вважає, що різке завершення війни можливе, якщо російські окупанти втечуть із Криму. Це може стати переломним моментом, і тоді у Донецькій та Луганській областях не буде сенсу утримувати позиції.

Олександр Коваленко вважає, що союзники могли б швидше передати Україні потрібне озброєння, але тут багато нюансів. Серед них і бюрократія, технологічні та технічні аспекти, а також фінансова складова.

Читайте також на порталі "Коментарі" – від чого залежатимуть події на фронті: яке завдання намагаються виконати Україна та РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини