Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді «вагнерівці» пішли з України – де з'являться
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді «вагнерівці» пішли з України – де з'являться

Поки що немає чіткої інформації про кількість "вагнерівців", що виїхали до Білорусі, і взагалі про факт перетину російсько-білоруського кордону

30 червня 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Глава ГУР Кирило Буданов висловив думку, що після заколоту Пригожина в Росії найманців ПВК "Вагнера" Кремль більше не відправлятиме на війну в Україну. Чи можна сказати, що найманців Пригожина вже зараз немає на фронті в Україні? І де можуть опинитися ті бійці, яких перекидають у Білорусь? Видання "Коментарі" розібралося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чи справді «вагнерівці» пішли з України – де з'являться

ПВК Вагнера. Фото: з відкритих джерел

Не можна говорити, що бойовики ПВК "Вагнера" повністю пішли з України

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що "вагнерівці" ще є на території України, але вони справді більше не беруть участі у бойових діях. Тепер їх відсунули на другу та третю лінії оборони окупантів.

За словами Коваленка, російська пропаганда зробила свою справу і тепер до ПВК "Вагнера" самі ж росіяни ставляться як до зрадників.

"Вони знаходяться зараз ближче до другої лінії, або навіть до третьої лінії... Знаходяться більше під наглядом. До них ставляться фактично як до зрадників... Але, якщо якісь підрозділи або якісь найманці підписуватимуть контракт із Міністерством оборони, то вони повернуться у складі тієї самої російської армії", — заявив оглядач.

Перекидання "вагнерівців" до країн Африки необхідне для посилення бізнесу, що приносить кремлівським елітам надприбутки

Директор програми "російські та білоруські студії" Ради зовнішньої політики "Українська призма" Ярослав Чорногор під час круглого столу в Military Media Center висловив думку, що найбільше ймовірність, що через деякий час перебування в Білорусі бойовиків "Вагнера" перекинуть до країн Африки.

"Білорусь може бути використана як транзитна зона для перекидання бойовиків "вагнера" в Африку і посилення того бізнесу, що приносить кремлівським елітам надприбутки, які не оподатковуються і в бюджет РФ не йдуть", — заявив експерт.

При цьому Ярослав Чорногор наголосив, що досі немає точної інформації – скільки "вагнерівців" і коли Кремль перекинув до Білорусі.

Експерт заявив, що "ґрунтуючись на виступах Лукашенка, можемо припустити, що частину "вагнерівців" буде залучено до тренувань білоруських військових. як інструктори. Але це не передбачає тисяч осіб".

Читайте також на порталі "Коментарі" — підсумки заколоту Пригожина: що сталося насправді – чи буде продовження.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини