Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді Україна перехопила ініціативу в районі Бахмута: відповідь ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Україна перехопила ініціативу в районі Бахмута: відповідь ISW

Експерти ISW вважають, що Україна перехопила тактичну ініціативу у районі Бахмута

19 травня 2023, 07:55
Поділіться публікацією:

Українські війська зуміли перехопити тактичну ініціативу та досягли тактично значних успіхів у районі Бахмута під час контрнаступальних операцій 18 травня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Чи справді Україна перехопила ініціативу в районі Бахмута: відповідь ISW

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики заявили, що відповідні операції українських сил є продовженням локальних контрнаступів, які вони проводять уже кілька днів, але не є початком нової великої операції.

В ISW зазначили, що кілька російських воєнків стверджують, що українські сили прорвалися через російські лінії оборони на південь та південний захід від Івановського (6 км на захід від Бахмута) та на північний захід від Клещеївки (6 км на південний захід від Бахмута) ).

Військори також стверджують, що російські сили відступили з позицій на північ від Сакко та Ванцетті (15 км на північ від Бахмута) на позиції на південь від цього села, але українські війська до цього села ще не входили, йдеться у звіті ISW.

В інституті нагадали, що засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин звинуватив російські війська в тому, що вони здали 570 метрів території на північ від Бахмута.

В ISW зазначили, що заяви Пригожина відповідають заявам заступника міністра оборони України Ганни Маляр про те, що українські війська просунулися на 500 метрів на північ від Бахмута та на 1000 метрів на південь від Бахмута.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на фоні посилення ракетних обстрілів та атак дронами з боку РФ (а з початку травня лише Київ пережив дев'ять таких атак, які продовжуються по всій Україні – у ніч на 18 травня та вранці супротивник випустив 30 крилатих ракет) , президент Володимир Зеленський закликав світ посилити військову підтримку України та збільшити тиск на Росію. Про що свідчить посилення ракетних атак РФ проти України? Яких ударів по країні-агресору можуть завдати наша країна, її традиційні союзники, а також, можливо, нові країни, які зважилися виступити проти російського божевілля? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини