Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді Україна не готова до контрнаступу, - ситуацію пояснив експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Україна не готова до контрнаступу, - ситуацію пояснив експерт

Міжнародні фахівці цього тижня чимало писали про контрнаступ ЗСУ та готовність України до нього

30 квітня 2023, 22:22 comments2098
Поділіться публікацією:

Із заголовком "Україна не готова до контрнаступу, але в неї нема вибору" вийшла стаття в англійському виданні The Times. Рефлексію на неї у соцмережах оприлюднив експерт Інституту ім. Олександра Поля Павло Вернівський, пишуть "Коментарі".

Чи справді Україна не готова до контрнаступу, - ситуацію пояснив експерт

Війна в Україні може затягнутись дуже надовго

"Знаю, зараз багато хто буде казати, раніше в нас теж ніхто не вірив і з усім тим нам вдавалось зробити неможливе, — пише експерт. — У самій статті британські військові, у яких автори статті запитували їх думки, теж про це кажуть, але зараз трохи інша ситуація".

Однією з головних причин неготовності нашої армії британські військові вважають недостатність боєприпасів. І кількість відправленої зброї не має значення через те, що для неї не вистачає боєприпасів. Тому вони хоч і очікують певних успіхів, але дуже обмежених.

"А знаєте, що саме сумне в цій ситуації? Що такий же дефіцит снарядів є і в Росії. Не настільки критичний як в Україні, але також досить відчутний. І цілком зрозуміло чому, — пише  експерт. — В них були гігантські радянські запаси і коли вони їх майже вичерпали, то їх промисловість виявилась нездатною вийти не необхідні об’єми виробництва. Хоча особисто на мою думку це лише питання часу".

На думку Павла Вернівського, росіяни зможуть знайти обладнання і рано чи пізно вони зможуть збільшити виробництво старих радянських снарядів. Це лише питання часу. Може декілька років, а може рік.

"І на цей рахунок мені згадується ще одна стаття в Economist з заголовком: Росія може витримати тривалу війну, але не більш інтенсивну. Тобто, в той час коли в нас з’явився унікальний шанс зламати ситуацію через виснаження запасів в Росії, ми не можемо ним скористатись, бо самі не готувались до виснажливої війни", — пояснює експерт.

За його словами, хоча російська економіка звичайно ж сильно програє в ефективності західним економікам. Але на жаль залишається набагато ефективнішою ніж українська.

"І саме через цю неефективність нашої економіки, ця війна може затягнутись дуже надовго. За двома причинами. Через те, що не буде засобів, щоб зламати опір росіян. А по друге, що самі росіяни будуть відчувати нашу слабкість і вірити в те, що нас можна буде дожати. Взагалі, за цю розхлябанність ми заплатимо дуже високу ціну", — резюмує Павло Вернівський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "вагнерівці" можуть залишити Бахмут: про що говорять заяви Пригожина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини