Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді США почали вмовляти Київ розпочати переговори з РФ: у Держдепі дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді США почали вмовляти Київ розпочати переговори з РФ: у Держдепі дали відповідь

У Держдепі США наголошують, що тільки Україна має вирішувати, коли сідати за стіл переговорів із Росією

27 листопада 2023, 17:02 comments4138
Поділіться публікацією:

Публікація таблоїду Bild про тиск США та Німеччини на Україну з метою початку переговорів із РФ не відповідає дійсності. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час спілкування з журналістами зробив помічник держсекретаря США О'Брайєн.

Чи справді США почали вмовляти Київ розпочати переговори з РФ: у Держдепі дали відповідь

Держдеп США. Фото: з відкритих джерел

"Замітка в "Bild" була інтригуючою. Однак ні. Немає американської політики... Ми завжди говорили, що вирішувати це має Україна. Ми нічого стосовно України без України не вирішуємо", — зазначив дипломат під час телефонного брифінгу для журналістів, присвяченого поїздці Блінкена до Європи.

За словами американського чиновника, "інша реальність тут полягає в тому, що ми не бачимо ознак того, що Росія готова розглянути можливість змістовних переговорів про мир".

Зазначимо, напередодні "Bild" із посиланням на джерело в урядових колах ФРН писав, що США та Німеччина нібито хочуть змусити президента Володимира Зеленського розпочати переговори з Росією. Нібито у Вашингтоні та Берліні свідомо почали скорочувати постачання зброї для української армії, натякаючи на те, що готові надавати рівно стільки, скільки вистачить для утримання фронту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на фоні тиску, який росіяни здійснюють на фронті, потужно атакуючи на Авдіївському напрямку, а також на межі Куп'янськ-Сватово-Кремінна, все частіше з боку західних ЗМІ та політиків звучать неприємні для України заяви. І, якщо з боку угорського прем'єра Віктора Орабна меседжі в стилі "росіяни не програють" стали скоріше правилом, ніж винятком, то натяки з боку США, що Україна може залишитися без допомоги – це вже серйозний дзвіночок. Адже такі звучать і від наших європейських партнерів. Тим часом зменшення нам допомоги з боку Заходу з паралельним збільшенням виробництва озброєнь в Росії, загрожує розширенням війни в Україні, попереджає командувач Оперативно-стратегічного угрупування військ "Північ", генерал-лейтенант Сергій Наєв. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" те, що відбувається на дипломатичних фронтах російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини