Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді ситуація на полі бою є критичною: Буданов дав відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді ситуація на полі бою є критичною: Буданов дав відповідь

Кирило Буданов зробив нову заяву про війну в Україні

16 лютого 2024, 12:20 comments7984
Поділіться публікацією:

Ситуація на полях битв російсько-української війни зараз тяжка, втім, не критична. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю французькому виданню "Liberation" зробив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Чи справді ситуація на полі бою є критичною: Буданов дав відповідь

Кирило Буданов. Фото: з відкритих джерел

"Погана (Ред. — Ситуація на фронті), але не критична. Справді, не вистачає снарядів, і на це є об'єктивні причини. Ми вже два роки ведемо війну високої інтенсивності", — заявив Кирило Буданов відповідаючи на запитання про те, чи справді дійсно ситуація на полі бою є критичною з погляду поставок озброєння та боєприпасів.

Водночас, керівник ГУР зазначив, що війна не стоїть на порозі застосування зброї масового знищення. Втім, решта – від підводних човнів до стратегічної авіації – використовується вже давно.

Варто зазначити, що на тлі ослаблення підтримки з боку США ситуація з постачанням необхідного озброєння для ЗСУ справді стала складнішою.

Як повідомляло видання Politico, Європейський Союз може спробувати пом'якшити безпосередній дефіцит боєприпасів в Україні, використовуючи гроші блоку для спільної закупівлі снарядів на світовому ринку. ЗМІ, посилаючись на заяви трьох дипломатів ЄС, зазначає, що невелика група європейських країн на чолі із Францією блокує спроби використати гроші ЄС для закупівлі снарядів за межами блоку. Зокрема через те, що європейським виробникам зброї потрібні замовлення, щоб виправдати нарощування виробництва.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на фоні проблем за допомогою США українські військові справді стикаються з дефіцитом снарядів. Про це під час брифінгу заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини