Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді росіяни вже на вулицях Авдіївки: у США відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді росіяни вже на вулицях Авдіївки: у США відповіли

Експерти ISW зафіксували просування російських військ вулицями Авдіївки

22 січня 2024, 08:37
Поділіться публікацією:

На геолокаційних кадрах, опублікованих 21 січня, видно, що російські війська просунулися в районі ресторану "Царська охота" вздовж вулиці Соборної (на півдні Авдіївки) та вздовж смуги дерев на південному заході Авдіївки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Чи справді росіяни вже на вулицях Авдіївки: у США відповіли

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, що російські війська підтвердили наступ на південь і південний захід від Авдіївки.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що окупанти мають просування вулицями Колосова та Лермонтова, хоча ISW не спостерігає візуального підтвердження цього поступу.

Російські та українські джерела заявили, що позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки та Степового; у Авдіївського коксохіму на північному заході Авдіївки; на захід від Авдіївки у Північного; на південний захід від Авдіївки біля Первомайського, Водяного та Невельського.

Військові аналітики також зазначили, що командувач Таврійського угруповання військ ЗСУ Олександр Тарнавський та речник Таврійського угруповання військ ЗСУ Олександр Штупун заявили, що російські війська готуються посилити активність на Авдіївському напрямку і сконцентрували в цьому районі понад 40 тис. осіб.

Тарнавський повідомив, що за останні дві доби російські війська не завдавали авіаударів на Таврійському напрямку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські окупаційні війська продовжують атаки на українські позиції практично по всій лінії фронту. І навіть мають деякий поступ на сході та півдні. Водночас не припиняються ракетні, бомбові та дронові атаки. А тому постачання систем ППО мають вирішальне значення для України, наголошує Інститут вивчення війни (ISW). На тлі того, що у США триває блокування допомоги Україні, Німеччина закликає партнерів до ЄС збільшити підтримку нашої країни. Експерти оцінили для порталу "Коментарі" те, що відбувається на військовому та зовнішньополітичному фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини