Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді росіяни увійшли до Авдіївки і просуваються: у США дали пряму відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді росіяни увійшли до Авдіївки і просуваються: у США дали пряму відповідь

В ISW підтвердили просування росіян в Авдіївці

12 лютого 2024, 08:25 comments11528
Поділіться публікацією:

Російські окупанти підтвердили свій поступ у районі Авдіївки на тлі позиційних боїв. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 лютого, показують, що загарбники просунулися вздовж Залізничного провулка на півночі Авдіївки та на схід від Невельського (на південний захід від Авдіївки). Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

Чи справді росіяни увійшли до Авдіївки і просуваються: у США дали пряму відповідь

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики ISW зазначають, що російські "військори" стверджують, що окупанти нібито просувалися вулицями Тимірязєва та Сільгосптехніки на півночі Авдіївки та біля Первомайського, хоча аналітики ISW не бачать візуальних доказів цього.

Як зазначається, позиційні бої тривали: на північний захід від Авдіївки в районі Новокалинового та Новобахмутівки; у самій Авдіївці; на захід від Авдіївки біля н. п. Тоненьке та Північне; на південний захід від Авдіївки біля Первомайського та Невельського.

За словами російських джерел, ворог продовжує намагатися перекрити ймовірно головну наземну лінію зв'язку українських сил із Авдіївкою.

У той же час командувач Таврійського угрупування військ ВСУ бригадний генерал Олександр Тарнавський розповів, що армія противника все активніше використовує групи бронетехніки під час штурму піхоти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Авдіївку зрівняють із землею: як розвиватимуться події наступні 2 тижні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ситуація з виділенням США макрофінансової зовнішньої підтримки залишається невизначеною вже котрий місяць. "Підштовхнути" американських парламентаріїв намагається Білий дім, а зараз ще канцлер Німеччини Олаф Шольц, який вкотре прибув до Вашингтона. І хоч Сенат маленькими кроками наближається до позитивного для України рішення, ситуація з Палатою представників бажає кращого. Про що говорить те, що відбувається зараз у США, між Штатами та союзниками? Які варіанти розвитку ситуації? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини