Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді росіяни сповільнили темп наступу після захоплення Авдіївки: у США відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді росіяни сповільнили темп наступу після захоплення Авдіївки: у США відповіли

Аналітики ISW вважають, що росіяни уповільнили темп наступу після захоплення Авдіївки

20 лютого 2024, 07:52
Поділіться публікацією:

Темп російських наступальних операцій під Авдіївкою різко сповільнився після захоплення міста. Військам агресора доведеться або взяти оперативну паузу, або перекинути у цей район підкріплення з інших ділянок фронту. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Чи справді росіяни сповільнили темп наступу після захоплення Авдіївки: у США відповіли

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики посилаються на заяву спікера Таврійського угруповання військ Дмитра Лиховія, який зазначив, що минулої доби кількість російських обстрілів на Авдіївському напрямку суттєво зменшилася. Також значно знизилися російські обстріли та активність авіації у цьому районі. Наразі російські війська перегруповуються та ведуть розчищення міста.

Українські сили відійшли на нову лінію оборони, яку українські захисники підготували заздалегідь та зміцнили на кількох рівнях.

Експерти зазначають, що російському командуванню, ймовірно, доведеться провести оперативну паузу, перш ніж відновити суттєві наступальні операції на Авдіївському напрямку, або доведеться перекинути на дільницю додаткові підкріплення з інших ділянок фронту, щоб не допустити кульмінації дій поблизу міста.

"У російських сил є резерви для такого посилення в інших секторах, але ISW не помітив жодних ознак того, що російське командування зараз переміщує ці резерви у бік Авдіївки", — йдеться у звіті.

Ліховий та прес-секретар Сухопутних військ ЗСУ Ілля Євлаш, навпаки, заявили, що російське командування, ймовірно, найближчим часом перекине сконцентровані довкола Авдіївки сили на інші, невизначені ділянки лінії фронту.

"ISW поки не спостерігає жодних ознак того, як російські сили вирішать розподілити свою живу силу, яка дислокується поблизу Авдіївки", — йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — головні висновки з битви за Авдіївку: чомусь довелося вийти з міста.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини