Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді росіяни навчилися збивати ракети HIMARS – про що говорять заяви пропагандистів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді росіяни навчилися збивати ракети HIMARS – про що говорять заяви пропагандистів

Експерти розвіяли міф про ефективність "Панцир-С1"

10 травня 2023, 10:08
Поділіться публікацією:

Іноді російська пропаганда видає новини, що російським військам в Україні вдалося знищити чергову установку "HIMARS". При цьому, як у Генштабі, так і в Пентагоні відразу всі ці розповіді росіян спростовують. А віднедавна пропагандисти розповідають, що російські війська навчилися збивати ракети "HIMARS". Чи так це? І чи ймовірно, що росіяни можуть збивати ракети "HIMARS"? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, зібравши думки експертів.

Чи справді росіяни навчилися збивати ракети HIMARS – про що говорять заяви пропагандистів

Ракети HIMARS. Фото: з відкритих джерел

У роботу високоточного снаряда HIMARS неможливо втрутитися

Військовий експерт Олег Жданов дуже сумнівається, що російські окупанти здатні протидіяти ракетам американської реактивної артилерійської системи HIMARS. Про це Жданов заявив під час ефіру на своєму ютуб-каналі.

За словами експерта, роботу високоточного снаряда HIMARS ніяк неможливо втрутитися. Тому інформація у низці ЗМІ про те, що противник нібито знайшов можливість "ставити перешкоди" у GPS-систему озброєння, і це "впливає на точність влучення" не відповідає дійсності.

"Дуже сильно сумніваюся ... на сьогоднішній день ..., по-перше, не можна втрутитися в бортову систему. Там стоїть приймач сигналу GPS-навігації, який нічого не випромінює ..., він просто приймає. Це звичайний GPS-навігатор стоїть в голові цього високоточного снаряда від системи HIMARS. Втрутитися у його роботу неможливо ніяк", — заявив Олег Жданов.

"Панцир-С1" не здатний збивати ракети HIMARS

Росіяни нерідко вихваляються, що мають на озброєнні зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1", але він не здатний технічно перехоплювати ракети HIMARS, як раніше заявляли російські пропагандисти в ефірі ТРК "Зірка". Таку думку в телеграм висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Зокрема, експерт відреагував на сюжет ТРК "Зірка", що належить Міноборони РФ, про те, що комплекс "Панцир" показує 100%-й показник перехоплення ракет HIMARS.

"ТРК "Зірка" розповідає про ті самі ЗРПК "Панцир-С1", які створили кільцеву ешелоновану ППО навколо Кремля? Ну, того самого, на дах якого приземлилося 2 БПЛА, що мають максимальну швидкість менше 1 км за секунду?", — написав експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яка загроза нависла над Росією — як розуміти заяви Пригожина та ситуацію в Бахмуті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини