Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді росіяни могли знищити одразу дві установки ЗРК Patriot: про що це говорить
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді росіяни могли знищити одразу дві установки ЗРК Patriot: про що це говорить

Не буває такого, щоб одному боці постійно все вдавалося, а другому боці нічого не вдавалося

12 березня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

Видання Forbes повідомило, що Україна могла вперше втратити дві пускові установки Patriot. Ця тема активно обговорюється у соцмережі. Як могли бути знищені установки? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, вивчивши думки експертів.

Чи справді росіяни могли знищити одразу дві установки ЗРК Patriot: про що це говорить

ЗРК Patriot. Фото: із відкритих джерел

Все могло статися за лічені хвилини

Військовий експерт та колишній співробітник СБУ Іван Ступак в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що установки міг зафіксувати російський дрон, який патрулював цю територію. Такі безпілотники можуть залітати в глиб України на кілька десятків кілометрів.

"Він побачив, зафіксував український екіпаж, попередньо Patriot, передав команду та координати. Тоді терміново було завдано удару балістичною ракетою "Іскандер". Все відбувалося за лічені хвилини", — припустив Іван Ступак.

Скоріше треба дивуватися, що це сталося лише зараз

Водночас колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий в ефірі Radio NV сказав, що відео, яке активно розповсюджують росіяни, де нібито зафіксовано знищення двох українських батарей американського ЗРК Patriot є досить переконливим.

"Ми офіційно і не спростовуємо це. Ми офіційно просто мовчимо. Ну так, є вражений HIMARS і так є вражені дві пускові установки Patriot. Там відео не залишає, якщо чесно, сумнівів. А що тут такого? На жаль, це війна. На війні завжди є втрати і на війні не тільки ми воюємо, але й ворог воює проти нас. І не буває такого, щоб одній стороні постійно все вдавалося, а другій стороні нічого не вдавалося. Тоді це б не була війна, а була б спеціальна операція", — висловився Дикий.

Експерт зазначив, що йде дуже важка війна і не буває техніки, яка була б абсолютно захищеною, яку неможливо вразити. При цьому Дикий висловив нерозуміння, чому ми намагаємось замовчувати ці втрати.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що сталося з Україною після перемог у 2022 році: куди поверне війна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 березня 2024, 12:37

Ціна поїздки головкоровпованого з греком - 2 млрд, доларів і життя військових. Ось чому пропагандистські кол-центри Фюрера так масовано розповідали про замах на Божевільного, щоб мати інформаційне прикриття такою дорогої втрати. (Ваша картка заблокована, десь на відстані Фюрер з греком почули вибухи,... поки почали перевіряти - Патріоти знищено)


Новини