Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді Росія повернула собі стратегічну ініціативу на полі бою: у США відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Росія повернула собі стратегічну ініціативу на полі бою: у США відповіли

Аналітики ISW вважають, що Росія повернула собі стратегічну ініціативу на полі бою

27 лютого 2024, 08:14
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська повернули собі ініціативу на всьому театрі військових дій і зможуть проводити наступальні операції, коли і де вони захочуть, доки вони утримуватимуть ініціативу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Чи справді Росія повернула собі стратегічну ініціативу на полі бою: у США відповіли

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Американські військові аналітики зазначили, що президент Володимир Зеленський заявив, що Росія готує новий наступ, який розпочнеться наприкінці травня чи влітку 2024 року.

Зеленський також заявив, що українські військові мають чіткий план протидії російським військам.

ISW продовжує оцінювати, що російські війська повернули собі ініціативу на всьому театрі військових дій після контрнаступу України влітку 2023 року і що Росія, ймовірно, зможе визначати час, місце та масштаб майбутніх наступальних операцій в Україні.

Якщо Україна вестиме активну оборону на всьому театрі військових дій у 2024 році, тим самим віддасть стратегічну ініціативу Росії.

Зазначається, що російські війська матимуть можливість маневрувати концентрацією резервів та визначати, як і куди розподіляти ресурси, змушуючи Україну до оборонних дій доти, доки Росія утримуватиме стратегічну ініціативу. Українські війська можуть позбавити Росію цих можливостей, якщо вони матимуть достатньо коштів, щоб кинути виклик російській ініціативі та проводити власні наступальні операції у 2024 році.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна провела низку заходів, присвячених двом рокам опору повномасштабної російської агресії. До нас приїжджали іноземні делегації, відбувся форум "Україна. Рік 2024", на якому виступали урядовці, а президент провів прес-конференцію. А ось у Росії чергову річницю вторгнення "не помітили" через стратегічний провал т.зв. "сво", незважаючи на деякі тактичні успіхи. Які висновки з російсько-української війни можна зробити зараз? Які є варіанти розвитку ситуації на третьому році "Великої війни" та одинадцятому власне агресії РФ проти України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини