Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді РФ знову почала бити по енергоінфраструктурі України: про що говорять удари
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді РФ знову почала бити по енергоінфраструктурі України: про що говорять удари

Російські варвари атакують Україну, застосовуючи крилаті, авіаційні, балістичні, зенітні керовані ракети та ударні дрони

9 січня 2024, 07:05
Поділіться публікацією:

8 січня Україна пережила вже третій масований удар ракетами та дронами за останній час. Чи справді ворог тепер вирішив повернутися до минулорічної практики завдання ударів по енергетичній інфраструктурі України чи Росія тепер вважає за краще бити по інших об'єктах? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Чи справді РФ знову почала бити по енергоінфраструктурі України: про що говорять удари

Ракетний удар. Фото: з відкритих джерел

Ціллю противника були наші енергетичні об'єкти

Військовий експерт, генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко в інтерв'ю "ТСН" заявив, що агресор намагався завдати свого удару саме через суттєве зниження температури в Україні, коли на вулиці мінус 10-12 градусів морозу. Страшно собі навіть уявити, що буде з будинком, який у такий мороз залишиться без вікон, а без подачі тепла, у разі руйнування ТЕЦ, наслідки будуть ще страшнішими.

"Ціллю супротивника були наші енергетичні об’єкти, але не лише вони. Ворог, підкреслюю, не забуває і про військові об’єкти. Цього разу вони цілили по аеродромах і підприємствах вітчизняного ВПК в названих регіонах, де, на думку росіян, виготовляється озброєння. Ворог добре знає, що йде тенденція до зменшення постачання зброї від союзників, і Україні потрібно збільшувати обсяги власного виробництва. Тому роблять усе можливе, щоб зірвати нам ці плани з виробництва озброєння", — зазначив Романенко.

Кремль зрозумів, що у військовому сенсі удари по енергетиці не матимуть великого значення

Військовий експерт Девід Шарп в ефірі Радіо НВ висловив думку, що путінський режим вирішив утриматися від масованих ударів по енергетичній інфраструктурі України з самого початку зими, і є кілька пояснень.

За словами експерти, по-перше, Кремль зрозумів, що у військовому сенсі це не матиме великого значення, а не у військовому сенсі зі знаком мінус для Росії простимулює західних союзників на суттєве прискорення надання додаткової допомоги Україні.

"Те, що зараз застрягло, могло б і не застрягти, якби росіяни діяли в такий спосіб. ... Минулого року Росія за це поплатилася. Ті ж, наприклад, системи Patriot, на мій погляд, були поставлені Україні набагато раніше, ніж якби Росія не чіпала енергетичну систему України. А системи Patriot змусили росіян заплатити чималу ціну. Це не тільки збиті "Кинджали", а й збиті літаки, і вплив на те, що відбувається на лінії фронту", — вважає експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що зараз відбувається у війні: до чого готуватись Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини