Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді РФ за крок від захоплення всієї Донецької області: на Заході дали прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді РФ за крок від захоплення всієї Донецької області: на Заході дали прогноз

Запеклі бої на Донбасі відбивають давню мету Кремля захопити всю Донецьку область, яку він уже частково контролює

сьогодні, 10:25
Поділіться публікацією:

Кремль контролює частину Донецької області та продовжує кидати всі зусилля для просування вглиб української території. Однак росіяни все ще далекі від захоплення усієї області. Наразі російські війська контролюють близько двох третин області. Як передає портал "Коментарі", пише New York Times (NYT).

Чи справді РФ за крок від захоплення всієї Донецької області: на Заході дали прогноз

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Щоб захопити третину, що залишилася, йому потрібно прорвати кілька українських оборонних ліній траншей і протитанкових ровів і пробитися через густонаселені міські центри — виснажлива боротьба, яку, на думку офіційних осіб США, російська армія не зможе успішно вести в короткостроковій перспективі", — написало видання.

Аналітики зазначають, що просування російських військ уже призвело до того, що відразу кілька українських бастіонів, які відіграють ключову роль в обороні України в цьому районі, виявилися захопленими росіянами.

Автори матеріалу вважають, що падіння міста Торецьк на вершині пагорба дозволило б загарбникам просуватися автошляхом, що сполучає кілька міст, які утворюють головний пояс оборони України в тій частині Донецької області, яку вона все ще контролює. Перекриття дороги суттєво ускладнило логістику українських захисників у цьому районі.

Експерти вважають, що ключова мета росіян – захоплення Покровська. Це село не просто чергове місто Донбасу, а стратегічно важливий залізничний та дорожній вузол. Замість того, щоб безпосередньо атакувати Покровськ, захищений кількома лініями траншів та протитанкових ровів, російське командування намагається обійти його з флангу, захопивши менш укріплену територію на півдні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – нардеп визнав, що Київ вже намагаються підштовхувати до переговорів із РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини