Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді РФ витісняє ЗСУ з Курської області: карта ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді РФ витісняє ЗСУ з Курської області: карта ISW

ISW зазначає, що так звані російські "військори" розповідають про успішне просування російської армії в Курській області

сьогодні, 08:45
Поділіться публікацією:

Російські війська активізували зусилля щодо витіснення українських бійців із Курської області. Росіяни мають просування в регіоні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Чи справді РФ витісняє ЗСУ з Курської області: карта ISW

Операція у Курській області. Фото: з відкритих джерел

У звіті йдеться, що війська РФ активізували свої зусилля з витіснення ЗСУ з Курської області приблизно ввечері 10 жовтня, і просунулися далі вглиб головного "українського плацдарму".

Повідомляється, що ввечері 10 жовтня російські війська одночасно посилили контратаки у Глушківському районі, на лівому фланзі головного "українського плацдарму" у Коренівському районі та на правому фланзі основного "українського плацдарму" у Суджанському районі.

Геолокаційні кадри, опубліковані 10 жовтня, свідчать, що війська РФ просунулися у центральній частині н.п. Крім'яне та північній околиці Зеленого Шляху, і охопили позиції ЗСУ позиції поблизу Любимівки.

Російські "військори" стверджували, що війська РФ захопили Ольговку та Нижній Клин, просунулися на околиці Толстого Лугу та Новоіванівки, і нібито прорвали українську оборону недалеко від Любимівки.

Тим часом експерти ISW ще не підтверджують, що російські війська відбили якісь населені пункти, йдеться у звіті.

Також російські блогери стверджували, що війська РФ оточили українські сили в Любимівці та Толстому Лузі, хоча деякі "військори" розповідали, що путінські війська оточили до двох українських батальйонів у Коренівському районі.

Тим часом експерти ISW не знайшли підтвердження того, що російські сили оточили будь-які українські підрозділи в Курській області.

Російські "військори" стверджують, що війська РФ у Суджанському районі нібито прорвали оборону ЗСУ біля Мартинівки та Михайлівки просунулися на 2 км на північ від Малої Локні, і оточили позиції ЗСУ поблизу Плехово.

Водночас, у ISW не спостерігали жодних візуальних підтверджень просування росіян у Суджанському районі з початку інтенсивних контратак росіян у цьому районі ввечері 10 жовтня.

Російські "військори" розповідали, що війська РФ нібито витіснили українські сили з більшої частини Глушківського району 10 та 11 жовтня, хоча в ISW ще не фіксували підтвердження цих передбачуваних російських поступів.

Також російські блогери повідомляли, що путінські війська відтіснили сили ЗСУ від Веселого, просунулися в районі Ведмеже і наблизилися до міжнародного кордону із Сумською областю.

Російські блогери стверджували, що ЗСУ зберігають лише обмежені позиції біля Червоножовтневого та на околицях Нового Шляху (як на південь від Глушкова, так і безпосередньо на кордоні із Сумською областю), і оголосили український наступ у Глушківському районі начебто провалом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни поспішають із наступом у Курській області: яке завдання поставив Путін.

Чи справді РФ витісняє ЗСУ з Курської області: карта ISW - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини