Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді РФ використовує Starlink в Україні: у США дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді РФ використовує Starlink в Україні: у США дали відповідь

Росія може використовувати системи в обхід обмежень компанії

10 лютого 2024, 14:35 comments1875
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська справді можуть використовувати системи Starlink на фронті. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє американський військовий портал Defense One.

Чи справді РФ використовує Starlink в Україні: у США дали відповідь

Росія використовує Starlink. Фото: із відкритих джерел

Вперше українська сторона виявила системи Starlink у російських військах "кілька місяців тому", пише портал із посиланням на українських військових. З того часу використання Росією супутникових систем на фронті лише збільшується.

"Коли їх будуть сотні, нам буде важко жити", – повідомив один із українських військових.

Системи країна-агресор закуповує через треті країни, переконані військові. При цьому військові відверто дивуються, що росіяни цього не зробили раніше.

"Використання Росією Starlink посилює проблеми, з якими стикаються українські військові, яким і так не вистачає боєприпасів. Українські артилерійські підрозділи, наприклад, випускають близько 2000 снарядів на день", – пишуть журналісти.

Сама компанія днями заявила, не веде бізнес у РФ і роботу Starlink на російській території просто заблоковано. Втім, Москва щонайменше може використовувати ці системи на території України, вважає Брайан Кларк, старший науковий співробітник Інституту Гудзона.

"Росія може просто надати хибний GPS-сигнал на термінал Starlink, щоб він подумав, що користувач знаходиться на підконтрольній Україні території", – сказав Кларк.

Видання також зазначає, що кілька російських компаній уже продають Starlinks на території РФ для військових та цивільних потреб.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на помітне пробуксування за допомогою США, американські партнери продовжують постачати нам деякі види озброєнь, законтрактовані раніше. А голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель закликає європейців надавати більше допомоги Україні, інакше російська армія почне загрожувати їм. Поки що РФ активно атакує в Україні, особливо в районі Авдіївки. Експерти оцінили для порталу "Коментарі", що відбувається зараз на військових та дипломатичних фронтах російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 лютого 2024, 14:44

Ще один крок на який Росія попереду. Ось і технологічний прорив про який ідею Фюреру дав Залужний, а Фюрер привласнив її і наказує втілювати Сірському. Між Сцилою та Харибдою: бути окупованими або піти на м'ясо і, збережені Фюрером юдеці, почнуть відроджувати країну заплідненням українок. Найбільш справні будуть отримувати від Фюрера нагороди. Ну і багато ж буде героїв України! Кошерним Героям слава!


Новини