Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді на фронті в України патова ситуація: глава Сил оборони Естонії дав відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді на фронті в України патова ситуація: глава Сил оборони Естонії дав відповідь

В Естонії озвучили прогноз, коли очікується зміна ситуації на фронті в Україні

26 лютого 2024, 15:10 comments1250
Поділіться публікацією:

Деякі зміни на фронті в Україні можна буде побачити у другій половині цього року. Однак для цього Україна має отримати нову ППО та далекобійну зброю. Поки що йде позиційна війна, але не можна сказати, що ситуація для України справді патова. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив глава Сил оборони Естонії генерал Мартін Херем, повідомляє "ERR".

Чи справді на фронті в України патова ситуація: глава Сил оборони Естонії дав відповідь

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"За останній час серйозних змін на фронті не відбулося, і я не думаю, що правильно називати ситуацію, що склалася, патової. Зараз йде позиційна війна, в якій обидві сторони вимотують одна одну. Росія готова піти на дуже великі втрати, щоб хоч трохи просунутися вперед, і тому ситуація на фронті є дуже напруженою", — заявив Мартін Херем.

За його словами, українські можливості, як і раніше, поступаються російським. Підраховано, що Росія вклала у війну втричі більше, ніж, наприклад, сукупна підтримка Заходу. Тож щодо цього Україна змогла досягти успіху, оскільки їй, як і раніше, вдається стримувати російський наступ.

Естонський генерал припустив, що Росія на фронті може продовжувати просуватися на сотні метрів, місцями на кілометр, зазнаючи при цьому величезних втрат.

"Якщо Україні будуть виділені кошти як на протиповітряну оборону, так і на далекобійні системи – а я думаю, що це відбудеться у першій половині цього року – то ми зможемо побачити деякі зміни у другій половині цього року", — наголосив генерал.

Читайте також на порталі "Коментарі" – нові ризики та "чорні лебеді": що може зважитися цього року та як вплине на війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини