Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді контрнаступ переходить у вирішальну фазу: думки експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді контрнаступ переходить у вирішальну фазу: думки експертів

ЗСУ проривають оборону окупантів на двох ділянках фронту та мають успіхи

18 вересня 2023, 09:20
Поділіться публікацією:

Контрнаступ ЗСУ триває. Хоча Україні поки й не вдалося пробити сухопутний коридор Росії до анексованого Криму, просування української армії є як у Запорізькій, так і в Донецькій області. Чи можемо ми цієї осені все ж таки побачити вирішальну фазу контрнаступу? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, проаналізувавши думки експертів.

Чи справді контрнаступ переходить у вирішальну фазу: думки експертів

Контрнаступ ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

За останні пару тижнів імпульс набрав обертів, і динаміка дещо змінилася

Американський військовий аналітик Майкл Кофман в інтерв'ю Der Spiegel заявив, що Україна посилює свій контрнаступ, який переходить у вирішальну фазу.

Експерт припустив, що зараз свої стратегічні резерви одночасно задіяли як Україна, так і Росія. До перемоги буде ближче той, хто краще розпорядиться самотужки, зберігаючи бойовий склад та боєприпаси.

"Я думаю, що є реалістична можливість прориву українських сил через російські лінії. Безумовно, за останніх пару тижнів імпульс набрав обертів, і динаміка дещо змінилася", – висловився Майкл Кофман.

Він додав, що все тепер залежатиме від того, наскільки виснажені російські сили і чи має російське командування ще можливість задіяти резерви.

Ідея про те, що війна – це чисто та акуратно, і її можна планувати та передбачати якоюсь мірою, – це абсурд

Головком Сил оборони Великобританії Тоні Радакін, коментуючи для "The Guardian" український контрнаступ, заявив, що ЗСУ йдуть уперед і мають успіхи.

При цьому головнокомандувач Великобританії не поділяє думки деяких експертів про те, що контрнаступ України йде важко. Радакін зазначив, що "на півночі вони (ред. – українці) тримають та закріплюють там російські сили, а на півдні вони просуваються на відстань від 10 до 20 км, залежно від того, як ви його оцінюєте".

Головнокомандувач ЗС Британії, який бере активну участь у консультуванні головнокомандувача України Валерія Залужного, також зазначив, що "повільний прогрес" України в контрнаступі не може бути виміряний передбачуваним графіком.

Читайте також на порталі "Коментарі" – з чим наближаємось до зими – які шанси встояти проти ударів по енергосистемі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

valentin

18 вересня 2023, 12:16

Чергова вирішальна фаза. Всіх цих експертів треба відправляти на передову. Хай там роблять висновки. Ми як у цирку, де вчені з усього світу досліджують наші реакції на різні обставини життя під час війни. Їм треба звертатися до зеленського, хай хоча б їм відповість, що і як відбувається на фронті. Насправді експерти орієнтуються на заяви наших політиків. А там істини ніколи не бувало. Тільки слова та брехня.


Новини