Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді КНДР вступає у війну проти України на боці РФ: чого домагається Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді КНДР вступає у війну проти України на боці РФ: чого домагається Кремль

Залучення інженерних військ КНДР свідчить про виснаження ресурсів Росії

29 червня 2024, 07:00
Поділіться публікацією:

У мережі продовжує обговорюватися інформація про можливе відправлення в Україну інженерних військ Північної Кореї. Якщо це станеться, чи можна вважати вступом КНДР у війну проти України на стороні Москви? Навіщо РФ інженерні війська КНДР на війні в Україні? Видання "Коментарі" розібралося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чи справді КНДР вступає у війну проти України на боці РФ: чого домагається Кремль

Путін та Кім Чен Ин. Фото: із відкритих джерел

Є розмови про плани КНДР направити інженерний підрозділ до тимчасово окупованого Донецька

Військовий експерт Валерій Рябих в ефірі телеканалу FREEДОМ зазначив, що у зв'язку з підписанням всеосяжної угоди між РФ та Північною Кореєю утворився альянс.

"Росія отримує різні озброєння з боку Північної Кореї, і у відповідь на постачання Північна Корея також має отримувати щось цікаве для неї. Це можуть технології, які є у Російської Федерації, у сфері ракетної техніки та ядерних озброєнь", – зазначив Валерій Рябих.

За його словами, не можна виключати, що до цієї угоди входить обіцянка Кім Чен Іна відправити свої війська на територію України для участі у війні на боці РФ.

Експерт наголосив, що є розмови про плани Північної Кореї направити інженерний підрозділ у тимчасово окупований Донецьк. І, мабуть, це також входить до тих угод, які були раніше підписані Володимиром Путіним та північнокорейським диктатором Кім Чен Ыном. Це нова сторінка у співпраці між двома диктаторськими режимами.

За словами експерта, появу північнокорейських військових на території України можна вважати вступом КНДР у війну. Він додав, що такі підрозділи військ КНДР чисельними не будуть.

"Поява підрозділів Північної Кореї на тимчасово окупованих територіях України можна трактувати як вступ Північної Кореї у війну з Україною на боці Російської Федерації. Крім української розвідки, за цим слідкуватиме американська розвідка. Подібні дії будуть засуджені, тим більше на тлі обмежень щодо Північної Кореї. Кореї", – констатував Валерій Рябих.

Інженерні війська у Росії знищені

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в ефірі каналу "1+1" розповів, що в Росії фактично більше немає власних інженерних військ, бо за два роки війни в Україні їх просто знищено. Саме тому Путін попросив Кім Чен Ина відправити на допомогу російській армії інженерний підрозділ північнокорейських збройних сил.

"Відповідь досить проста: тому що інженерні війська в самій Росії знищені, вони повністю знищені. На третій рік війни загальна кількість знищеної та пошкодженої російської спецтехніки перевищила 2400 одиниць", — зазначив експерт.

Коваленко пояснив, що інженерна техніка – це спецтехніка для будівництва фортифікаційних споруд, розмінування та дистанційного мінування, а також для евакуації іншої ушкодженої бойової техніки.

"Тобто Путін цілком можливо робив Кім Чен Іну запит і на інші речі... Боєприпаси — це сто відсотків, ми це розуміємо. Техніка могла бути... були ці запити. Але інженерні війська — це саме те, чого Росія потребує" найбільше", – наголосив військово-політичний оглядач.

На його думку, в окупантів закінчується потенціал їхніх інженерних військ. Це насамперед свідчить про виснаження ресурсів держави-агресора.

Читайте також на порталі "Коментарі" — КНДР надсилає інженерні війська до України: у Зеленського відреагували.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

29 червня 2024, 06:42

"Ми не хочемо затягувати цю війну і маємо якнайшвидше прийти до справедливого миру, — Зеленський" Какая же мерзкая, брехливая циничная гнида. А в 2022 году ты не хотел мира. Гнида циничная. Постоянно брешет и брешет, скотина, только карманы свои и набиваете, сколькож вам, падлам надо денег, а? Сколько народу должно еще умереть, ответь падло.


Новини