Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді фронт біля Вугледара почав руйнуватися: карта ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді фронт біля Вугледара почав руйнуватися: карта ISW

Ворог знову просунувся в районі Вугледару

26 вересня 2024, 07:37
Поділіться публікацією:

Російські загарбники справді просунулися в межах та навколо Вугледару. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Чи справді фронт біля Вугледара почав руйнуватися: карта ISW

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики відзначають, що російські блогери стверджували 24 і 25 вересня, що війська РФ захопили вулицю Десантников, 13 у східній частині Вугледару і продовжували наступ на західному та східному флангах міста, у тому числі просунувшись на 1,5 км на східній околиці Вугледару 2 км вглиб уздовж фронту шириною 4 км на північ від Пречистівки (на захід від Вугледару).

"Воєнкор" розповідав, що шахта "Південнодонбаська" №1 на північний схід від Вугледару і територія на схід від шахти є спірною "сірою" зоною, але український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що росіяни, ймовірно, захопили саму шахту, просунулися впритул а також просунулися на північ від річки Кашлагаш на захід від Вугледару.

Командир загону безпілотників ЗСУ, який діяв поблизу Вугледара, заявив, що окупанти припинили прямий штурм Вугледара і ведуть одночасні наступальні дії на флангах Вугледара з Павлівки, Пречистівки та Водяного.

Російські та деякі західні джерела заявили, що частини ВВС, що захищали Вугледар, нібито почали відступати від міста, хоча українські офіційні особи не коментували ці заяви, і в ISW не можуть незалежно підтвердити такі заяви.

Також у звіті йдеться, що ні українські, ні російські джерела не повідомляли про бойові дії в районі адмінкордону Донецької та Запорізької областей 25 вересня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які загрози виникнуть для ЗСУ у разі захоплення Вугледара: чи справді ситуація патова.

Чи справді фронт біля Вугледара почав руйнуватися: карта ISW - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини