Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи скасують мобілізацію в Україні, коли набере обертів рекрутинг: пояснення Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи скасують мобілізацію в Україні, коли набере обертів рекрутинг: пояснення Міноборони

У Міноборони заявили, що рекрутинг у ЗСУ не скасовує мобілізацію

22 грудня 2023, 10:35 comments1230
Поділіться публікацією:

Рекрутинг до лав ЗСУ не скасовує процес мобілізації в Україні та не замінює призов до армії. Необхідна кількість людей для захисту держави у будь-якому випадку буде набрана. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив речник Міноборони України Іларіон Павлюк.

Чи скасують мобілізацію в Україні, коли набере обертів рекрутинг: пояснення Міноборони

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

У Міноборони зазначили, що в українців на фоні розмов про рекрутинг може скластися помилкове враження, що тепер країну захищає "тільки той, хто хоче, а хто не хоче, тому не треба". Однак, це зовсім не так.

Павлюк зазначив, що рекрутинг – це насамперед покращення сервісу, підходів до мобілізації тих людей, які готові служити у Збройних силах України.

"Ми пропонуємо добровільно, не чекаючи мобілізації чи повістки, приєднатися до ЗСУ, пропонуємо вибір спеціальностей. Але це не може означати, що служитимуть лише ті, хто хочуть і що тепер можна обрати лише не бойові спеціальності, незважаючи на те, що в армії справді велика потреба у різних спеціальностях", — розповів спікер.

Він додав, що за допомогою рекрутингу Міноборони зацікавлено набрати якнайбільше людей. Але оскільки є необхідність захищати Україну, то для цього "ми все одно доберемо ту кількість людей, яка потрібна", зокрема й завдяки мобілізації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні активно обговорюються зміни правил мобілізації. Тему порушували і на підсумковій прес-конференції президента Зеленського, який попередив, що не підпише (у разі ухвалення парламентом) законопроект про мобілізацію жінок. Від ідеї повісток через додаток "Дія", схоже, також відмовилися. Натомість посилилася роздача повісток на вулицях, у торгових центрах та ресторанах, а де-не-де їх почали розносити по квартирах. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" необхідність зміни підходів до мобілізації-демобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини