Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи схвалює більшість росіян війну з Україною і чи хоче переговорів: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи схвалює більшість росіян війну з Україною і чи хоче переговорів: опитування

Більшість жителів Росії схвалюють війну з Україною та вважають її успішною

9 грудня 2023, 13:48 comments3219
Поділіться публікацією:

Підтримка росіян війни проти України залишається стабільно високою з лютого минулого року. Число прихильників "мирних" переговорів зросло до максимуму, але лише з певними нюансами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування незалежного "Левада-центру".

Чи схвалює більшість росіян війну з Україною і чи хоче переговорів: опитування

Росіяни підтримують війну. Фото: із відкритих джерел

У звіті соціологів йдеться, що у листопаді 2023 року більшість опитаних (74%) підтримують війну, не підтримують – 18% респондентів.

Останні п'ять місяців продовжує зростати частка опитаних, які вважають, що війна проти України триває успішно. У листопаді цього року так вважали 66% респондентів (55% – у червні).

Відсоток жителів Росії, які вважають, що слід розпочати мирні переговори, повторила максимальні показники за весь час спостережень – так само, як і у жовтні 2022 року (після розгрому російських військ у Харківській області та оголошення про мобілізацію) 57% опитаних завили про необхідність розпочати переговори. За продовження бойових дій виступають 36% респондентів.

Опитування "Левада-центру" проведено 23-29 листопада 2023 року серед 1625 осіб. Дослідження проводиться вдома у респондента шляхом особистого інтерв'ю. Статистична похибка (імовірність 0,95) не перевищує 3,4%.

Варто зазначити, що й у попередніх опитуваннях "Левада-центру" більшість росіян підтримували дії путінського режиму.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США та союзники докладають зусиль, у тому числі постачання озброєння, щоб до кінця 2024 року Україна змогла розпочати переговори з Росією на вигідних для Києва умовах. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" цю заяву, яку зробив перший зампомічника президента США з нацбезпеки Джонатан Файнер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини