Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи сформує Медведчук «п’яту колону»: Екснардеп «засвітився» у російських медіа зі звинуваченнями
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи сформує Медведчук «п’яту колону»: Екснардеп «засвітився» у російських медіа зі звинуваченнями

Публікація колишнього нардепа, якого Україна затримала з підозрою у держзраді, а потім поміняла на військовополонених, може бути стартом кампанії з просування його як «миротворця» та виразника позиції частини українського суспільства

16 січня 2023, 17:17
Поділіться публікацією:

Колишній нардеп, кум президента Росії Володимира Путіна та арештант Віктор Медведчук написав статтю в російській пресі, в якій звинуватив колективний Захід у війні в Україні. Статтю Медведчука опублікувала російські "Известия", пишуть "Коментарі".

Чи сформує Медведчук «п’яту колону»: Екснардеп «засвітився» у російських медіа зі звинуваченнями

Кум Путіна Медведчук розродився статтею про Україну

"Тепер виходи лише два: сповзати до світової війни та ядерного конфлікту або знову починати процес розрядки, для чого потрібно враховувати інтереси всіх сторін. Але для цього потрібно політично визнати, що Росія має інтереси, що їх необхідно враховувати в побудові нової розрядки", — пише Віктор Медведчук.

У недалекому минулому український політик, якого віддали Росії і який, ймовірно, може знати про прагнення російського диктатора, написав, що "український конфлікт" може "зростати далі, перекидаючись на Європу, інші країни".

Водночас Медведчук заявив, що війна також може "локалізована та вирішена". Але він нібито не знає, як це зробити, оскільки влада президента України Володимира Зеленського нібито "нескінченна кількість разів заявляє, що жоден мир їй не потрібен, а потрібно більше зброї та грошей на війну".

На думку представників українського Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки обміняний політик не просто перекладає провини за війну в Україні з рф на Захід. Публікація Медведчука може бути стартом кампанії з просування його як "миротворця" та виразника позиції частини українського суспільства.Тривалий час він лобіював путінські інтереси в Україні. А зараз його називають "російською політтехнологією, що спрямована на досягнення злочинних цілей Кремля".

Як припускають фахівці Центру, Путін робить ставку на формування нової "п’ятої колони" в Україні під гаслами "втоми від війни" і готовності "прислухатися до російської позиції". У цьому й допомагає Медведчук, вкотре використовуючи спробу заробити на російських імперських амбіціях

Кум Путіна у своїй статті переконує, що "жодного миру в Україні не хочуть" і "більшість американських і європейських політиків". І напряму заявляє, що необхідно створити політичний рух з тих, "хто не здався, хто не зрікся своїх переконань під страхом смерті і в'язниці, хто не бажає, щоб його країна стала місцем геополітичних розбірок".

На думку колишнього українського політика, російська еліта не просто "надала Україні незалежність" у 1991 році, а й "підштовхнула до неї". За його словами, Росія нібито завжди діяла розумно та чесно.

Окрім того всього, посіпака Путіна записав п'ятого президента Петра Порошенка до "президентів війни", який "не виконав Мінські угоди". А чинного президента Володимира Зеленського назвав "уособленням війни".

Як писали "Коментарі", Україна віддала Москві колишнього  нардепа Віктора Медведчука, якого підозрюють у держзраді, в обмін на 200 захисників "Азовсталі", які опинилися в полоні. На думку очільника ГУР Кирила Буданова,  він був потрібний передусім ФСБ. За словами очільника ГУР, колишній нардеп став для РФ "засобом впливу та відмивання грошей".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини