Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи ще здатна Україна до наступу: заява західних союзників
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи ще здатна Україна до наступу: заява західних союзників

18 липня відбулось засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", захід проходив в онлайн-форматі

18 липня 2023, 22:45 comments1062
Поділіться публікацією:

Потужні українські резервні сили ще перебувають у стані очікування, щоб бути задіяними в оптимальний час і в оптимальному місці, які обере Україна. Про це сьогодні, як повідомляють "Коментарі", заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Чи ще здатна Україна до наступу: заява західних союзників

Генерал Марк Міллі

"Ми публічно заявляли кілька тижнів тому, цей наступ буде повільним, важким і коштуватиме дорого, - наголосив Міллі. - Ця битва триває, українці прориваються крізь щільні мінні поля і перешкоди, в той час, як потужні українські резервні сили перебувають у стані очікування, щоб бути задіяними в оптимальний час і в оптимальному місці, які обирає сама Україна. Допомога Україні виходить за рамки простих слів чи символічних жестів. Ми зобов'язуємося допомагати там, де це має найбільше значення".

За його словами, західна коаліція вже підготувала 17 бригад для українського контрнаступу і понад 63 тисячі військовослужбовців, зокрема в США підготовку пройшли 15 тисяч вояків.

За підсумками чергового "Рамштайну", Україна отримає партію бронемашин M113 від трьох європейських країн.

За словами Міллі, останній пакет безпекової допомоги від США включає значну кількість додаткових артилерійських боєприпасів, зокрема високоточних, та засобів ППО, таких як ракети для Patriot. До нього входять також протитанкові засоби і високоточні авіаційні боєприпаси.

Тим часом, Росія почала новий наступ: в Мінобороні визнали. 

Президент ПАР умовляє суд не заарештовувати Путіна.

А три країни відмовились визнати Росію відповідальною за війну в Україні.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини