Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи розглядається вихід ЗСУ з Авдіївки: чому саме зараз окупанти пішли на штурм
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи розглядається вихід ЗСУ з Авдіївки: чому саме зараз окупанти пішли на штурм

Росіяни мають прагматичні цілі з метою захоплення Авдіївки

7 грудня 2023, 10:00
Поділіться публікацією:

У районі Авдіївки та в самому місті ситуація продовжує залишатися вкрай складною. Окупанти зазнають великих втрат, але не припиняють штурми. Чи може бути прийняте рішення, що ЗСУ вийдуть із міста, щоб уникнути ситуації, коли вони опиняться у "котлі"? Чому окупанти саме зараз штурмують Авдіївку? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, вивчивши думки експертів.

Чи розглядається вихід ЗСУ з Авдіївки: чому саме зараз окупанти пішли на штурм

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

ВСУ не треба залишати Авдіївку

Офіцер "Легіону Свободи", майор МВС Максим Морозов в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів, що російські окупанти щодня проводять масові атакуючі дії та кидають на штурм Авдіївки величезну кількість піхоти.

"Якщо російські військові відмовляються йти на штурм, то їх показово розстрілюють перед строєм. ліквідації противника у живій силі та техніці. Ворог намагається оточити Авдіївку, але для українських захисників цей ворожий план не є новим", – пояснив експерт.

Військовий вважає, що зараз ВСУ не треба залишати Авдіївку.

За словами Максима Морозова, ситуація справді критична на півночі та в районі промзони. Але є польові командири кожної бригади, і лише разом домовившись, можливо, якийсь відступ, або відхід на другу лінію. Але про повний відступ ЗСУ зараз ніхто не говорить.

Окупанти прагнуть у стратегічному сенсі зламати хід бойових дій на сході

Військовий експерт та аналітик Андрій Харук в інтерв'ю "24 Каналу" пояснив, що окупаційна армія Росії намагається взяти штурмом Авдіївку не лише через політичні завдання Кремля.

Харук зазначив, що російські окупанти сподіваються, якщо їм вдасться зламати цей найбільш укріплений пункт, вивести його із загальної лінії оборони, то далі вони зможуть легше просуватися.

"Для того, щоб це зробити, окупанти використовують інструменти, які, на їхню думку, виправдали себе в Бахмуті. На початку жовтня росіяни намагалися штурмувати Авдіївку, як колись Вугледар, тобто кидали дуже багато бронетехніки. Але потім перейшли до перевірених дій штурмам малими групами піхоти за підтримки артилерії. Також масово скидають керовані авіаційні бомби. Метр за метром вони намагаються витісняти нас із позицій. Фактично маємо війну у стилі Першої світової – це війна піхоти та артилерії", – зазначив експерт.

За його словами, окупанти також мають прагматичну мету – відкинути українські позиції подалі від Донецька, щоб артилерія ЗСУ не могла обстрілювати там різні військові об'єкти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді ЗСУ переходять до оборони по всьому фронту: яку мету переслідує ворог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини