Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи продовжили ЗСУ перекидання військ на східний берег Херсонщини: відповідь британської розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи продовжили ЗСУ перекидання військ на східний берег Херсонщини: відповідь британської розвідки

Розвідка Британії підтверджує, що ЗСУ відновили перекидання військ на східний берег Херсонської області

1 липня 2023, 10:50 comments2747
Поділіться публікацією:

ЗСУ нещодавно відновили перекидання солдатів на східний берег Дніпра в Херсонській області. Бойові дії в районі Антонівського мосту ускладнюються затопленнями після підриву Каховської ГЕС. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Міністерства оборони Британії.

Чи продовжили ЗСУ перекидання військ на східний берег Херсонщини: відповідь британської розвідки

ЗСУ. Фото: Getty Images

У британській розвідці зазначають, що приблизно з 23 червня 2023 року українські сили майже напевно відновили перекидання особового складу на східний берег Дніпра в Херсонській області, поблизу зруйнованого Антонівського мосту.

Починаючи з 27 червня, бої на східному березі посилилися. Російські сили, що обороняються, також включають солдатів 7-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії Росії, яка входить до складу Дніпровської групи військ.

Зокрема, ворог швидше за все передислокував частини ПВО, які захищають берег, для посилення запорізького спрямування.

"Бойові дії в районі мосту майже напевно ускладнюються затопленням, руйнуваннями та залишковим брудом після прориву Каховської дамби 6 червня 2023 року", — додає розвідка.

У ніч проти 6 червня російські військові підірвали заміновану Каховську ГЕС. Внаслідок прориву греблі було затоплено десятки населених пунктів у Херсонській області, що призвело до загибелі цивільних, тварин, руйнування та забруднення Дніпра.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна під наступальні дії ЗСУ, що розгортаються, прощається з першим місяцем чергового військового літа. Експерти поділилися із виданням "Коментарі" прогнозами на липень – військовими, внутрішньополітичними, зовнішньополітичними, соціально-економічними.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини