Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи прийдуть західні війська на допомогу ЗСУ: в Естонії розповіли, що з цією ідеєю
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи прийдуть західні війська на допомогу ЗСУ: в Естонії розповіли, що з цією ідеєю

В уряді Естонії не було жодного конкретного обговорення такої можливості

14 травня 2024, 15:39 comments1411
Поділіться публікацією:

Пропозиція про відправку військових західних країн в Україну спочатку викликала активне обговорення, але через якийсь час вона не отримала жодного розвитку ні на рівні Естонії, ні на рівні Європейського Союзу. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "ERR" зробив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Чи прийдуть західні війська на допомогу ЗСУ: в Естонії розповіли, що з цією ідеєю

Допомога ЗСУ

Міністр заявив, що в уряді Естонії не було жодного конкретного обговорення такої можливості.                                                               

"Тут немає нічого нового. Коли Франція виступила з ідеєю подумати про те, чи можуть Європа та союзники зробити щось більше, ця ідея згадувалася в різних дискусіях, але не набула жодного розвитку, тому що в даний час серед союзників немає чіткого розуміння, що це могло б дати", — сказав Певкур.

Зазначимо, раніше американське видання Breaking Defence із посиланням на радника президента Естонії Алара Каріса з безпеки Мадіса Ролла виступило із твердженням, що уряд Естонії серйозно обговорює можливість відправлення естонських військовослужбовців до України.

Варто зазначити, що раніше ідею про можливе введення західних військ в Україну просував президент Франції Еммануель Макрон . Але згодом і він змінив свою позицію. Французький лідер заявив, що в якийсь момент європейці мають бути готові зупинити Росію від подальшого поступу вперед в Україні. Водночас він наголосив, що "сподівається всім серцем, що нам не доведеться воювати".

Читайте також на порталі "Коментарі" — це не наша війна, ніхто не нападав на Європу: Угорщина шокувала новою заявою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини