Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи позбавлять дітей ухилянтів права на освіту. Арахамія розставив всі крапки над «і»
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи позбавлять дітей ухилянтів права на освіту. Арахамія розставив всі крапки над «і»

Голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія назвав фейком інформацію про те, що дітей ухилянтів можуть позбавити права на здобуття вищої освіти, про це, як повідомляє портал «Коментарі», він написав в Телеграмі

20 лютого 2024, 17:26
Поділіться публікацією:

Давид Арахамія заявив, що ніхто не збирається обмежувати дітей у праві на освіту.

Чи позбавлять дітей ухилянтів права на освіту. Арахамія розставив всі крапки над «і»

Давид Арахамія

"Таких планів у Верховної Ради немає, не було і не буде! Навіть в контексті змін до правил мобілізації",
- заявив Давид Арахамія.

За його словами, не зрозуміло чому хтось про це говорить.

"Але точно не потрібно сприймати це серйозно",
— підкреслив голова фракції.

Нагадаємо, як передавав портал "Коментарі", народний депутат Вадим Івченко заявив, що ухилянтів від мобілізації треба карати. На його думку, блокувати їм доступ до карткових рахунків – погана ідея, адже не можна позбавляти людей доступу до грошей. Разом з тим, політик підкреслив, що можна обмежити ухилянтам та їх дітям доступ до державних послуг. За його словами, наприклад, можна заборонити дітям ухилянтів здобувати вищу освіту.

Згодом нардеп Юлія Гришина заявила, що в законопроєкті про мобілізацію немає жодних норм, які позбавляли б дітей ухилянтів права на здобуття вищої освіти. За її словами, вона особисто спілкувалася із цього приводу з Вадимом Івченком, і він її запевнив, що мова йшла лише про його особисті роздуми на тему, яким чином можна покарати чоловіків, які ховаються від мобілізації. Нардеп підкреслила, що дітей не можуть позбавляти права на освіту, бо це би суперечило нормам Конституції та здоровому глузду.

Окрім того, в третій штурмовій бригаді розповіли, що насправді неможна людину змусити воювати. Там кажуть, що потрібно людей мотивувати це робити. І саме в цьому напрямку повинна працювати держава. Там також додали, що їх штурмовій бригаді не використовують слово "мобілізація", а тільки "рекрутинг". Кажуть, правильно, коли людям пояснюють, для чого вони повинні воювати на фронті, і що будуть робити. Саме такі дії викликають більшу довіру.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини