Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи потоне Кримський міст цієї осені: думки експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потоне Кримський міст цієї осені: думки експертів

ЗСУ продовжуватимуть свої атаки на Кримський міст, щоб його нарешті знищити

14 вересня 2023, 09:15
Поділіться публікацією:

Після вибухів у Севастополі знову активізувалося питання ударів по Кримському мосту, який окупанти всіляко охороняють. Чи може незабаром ця незаконна споруда впасти під воду? Чому так важливо вивести з ладу Кримський міст хоча б на певний період? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чи потоне Кримський міст цієї осені: думки експертів

Кримський міст. Фото: з відкритих джерел

Ми просто змушені зруйнувати Кримський міст, якщо хочемо звільнити Крим

Військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю "ТСН" заявив, що доки Кримський міст продовжує функціонувати – нереально розпочинати операції зі звільнення Криму від російських загарбників.

"Підживлення ворожих військ усім необхідним ведеться саме через цю переправу, особливо її залізничною частиною. Міст – це як вена, яка живить ворога", – зазначив експерт.

Олег Жданов висловив думку, незважаючи на те, що міст знаходиться під пильним оглядом та обороною ворога, є всі підстави стверджувати, що споруда впаде цієї осені.

"До речі, нашим військам вдалося знищити одну із систем захисту мосту. Я маю на увазі станцію радіотехнічної розвідки "Предєл-Е". Це новітня установка, виготовлена росіянами у 2023 році. Вони поставили її на захист Кримського мосту у Залізному порту", – зазначив Жданов.

За його словами, росіяни втратили потужну систему, яка мала вести розвідку і прикривати повітряний простір Криму. Тепер цю установку знищено. На щось схоже чекає і Кримський міст.

Кримський міст – законна ціль для ударів з боку ЗСУ

Військовий експерт Юрій Федоров в інтерв'ю "24 Каналу" заявив, що буде великою справою, якщо міст не функціонуватиме хоча б кілька тижнів, а в ідеалі навіть місяців.

Експерт упевнений, що українські воїни мають зброю, здатну знищити або хоча б частково зруйнувати Кримський міст. У жовтні 2022 року ЗСУ вже довели, що можуть робити росіянам дуже неприємно.

"Тому навіть, якщо на якийсь час залізничну лінію буде виведено з ладу, це дуже велика підтримка ЗСУ. Наприклад, якщо вдасться підірвати одну з опор мосту, це буде дуже серйозно. Щоб відновити опору, потрібно збудувати її заново. Там безліч складнощів. Відновити проліт, який перекинувся у воду, легше, але все одно потребує часу", – зазначив Юрій Федоров.

Читайте також на порталі "Коментарі" — удар по Севастополю: про що говорить атака – чи справді Крим тепер під прицілом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини