Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи полетять ракети ATACMS на Курську область: ЗМІ дізналися, що вирішили у Білому домі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи полетять ракети ATACMS на Курську область: ЗМІ дізналися, що вирішили у Білому домі

США хочуть, щоб ЗСУ атакували ракетами ATACMS Крим, а не Курську область РФ

16 серпня 2024, 07:02
Поділіться публікацією:

На цьому етапі дискусії ні до чого не привели. Офіційний Вашингтон, як і раніше, не хоче дозволяти Україні використовувати далекобійну зброю, надану США, у Курській області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "CNN".

Чи полетять ракети ATACMS на Курську область: ЗМІ дізналися, що вирішили у Білому домі

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що кількох офіційних осіб США заявило, що причина не в ризик ескалації. Ситуація полягає в тому, що США обмежений запас ракет великої дальності ATACMS для постачання Україні.

У зв'язку з цим Вашингтон вважає, що їх краще використовувати для продовження атак по Криму, який окупувала країна-агресор Російська Федерація.                                                                      

Читайте також на порталі "Коментарі" — застрягли чи йдуть уперед: у США відповіли, чи є просування ЗСУ у Курській області.

Також видання "Коментарі" повідомило, що українська армія успішно використовує американські далекобійні ракети ATACMS, щоб атакувати ворожі об'єкти на території тимчасово окупованого Криму. Українські військові ще раз довели, що за допомогою західної підтримки можуть стримувати найбільшу армію в Європі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу повідомив координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

Раніше "Коментарі" писали – рішення щодо проведення Україною військових операцій на території країни-агресора Росії приймаються виключно Києвом. США підтримають будь-які зусилля української сторони, спрямовані на самозахист. Таку заяву під час брифінгу зробив заступник речника Державного департаменту США Ведант Патель.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини