Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи почнуть росіяни масово бити по Україні Цирконами: що вражає
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи почнуть росіяни масово бити по Україні Цирконами: що вражає

Вибухи, що сталися у Києві 25 березня, могли бути наслідком випробування ракет Росією

26 березня 2024, 06:55 comments1077
Поділіться публікацією:

Під час удару по Києву 25 березня російські окупаційні війська могли застосувати широко розрекламовану російським диктатором Путіним ракету "Циркон". За скільки часу ця ракета може долітати до Києва? Чи можуть окупанти тепер масово атакувати Україну цими ракетами? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Чи почнуть росіяни масово бити по Україні Цирконами: що вражає

Ракета "Циркон". Фото: із відкритих джерел

Подібні удари не можуть бути частими на цьому етапі війни

Директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що ракета "Циркон" може долітати з окупованого Криму до столиці за лічені хвилини. 

"Аналізуючи атаку на Київ 25 березня та 7 лютого ракетами "Циркон", варто зауважити, що цей тип ракет дуже небезпечний, оскільки, вони мають дуже високу швидкість. Сьогодні ці ракети запускались з окупованого Криму і час підльоту вимірюється у хвилинах. Тобто, якщо запускати ці ракети з Криму, то до Києва вони долітають за 7-10 хвилин", – наголосив експерт.

За його словами, на відміну від "Кинджалів", пуски цих ракет не можна спрогнозувати завчасно. Водночас він додав, що часто ворог бити "Цирконами" не може. Оскільки наразі ці ракети навряд чи пішли в серійне виробництво. Зараз росіяни виробляють ці ракети в експериментальному виді.

"Циркон" важче виявити

Авіаексперт, провідний науковий співробітник Національного авіаційного університету Валерій Романенко в ефірі телеканалу "ICTV" розповів, що атака на Київ 25 березня могла бути наслідком випробування "Цирконів" Росією.

Як зазначив експерт, "Циркон" – це протикорабельна ракета з повітряно-ракетним двигуном, що здатна маневрувати, призначена для ураження кораблів та наземних об’єктів.

"Ідуть випробування, але серійного штампування цих ракет нема. Вона не відпрацьована, влучає куди завгодно, окрім цілей, на які вона спрямована. Жодних влучань по важливих об’єктах не було", – сказав експерт.  

За його словами, сигнал повітряної тривоги ввімкнули не заздалегідь, оскільки помітити рух ракет "Циркон" важко.

"Циркон" важче виявити. Якщо балістика піднімається на велику висоту, її видно здалека радаром, тобто можна попередити, що буде удар. А крилата ракета – це крилата ракета, вона на великій висоті йде, величезна швидкість, тому її пізно помітили", – пояснив Романенко.

Він вважає, що обстрілом Києва 25 березня росіяни хотіли зненацька застати українські сили протиповітряної оборони. При цьому аналогічні удари з боку РФ повторюватимуться, але не носитимуть масовий характер, адже у Росії немає серійного виробництва "Цирконів".

Читайте також на порталі "Коментарі" — так все ж таки війна: чи справді Росія готова підвищувати ставки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини