Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи почав Китай уже постачати зброю Росії: Байден на зустрічі з Трюдо зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи почав Китай уже постачати зброю Росії: Байден на зустрічі з Трюдо зробив заяву

Президент США Байден заявив, що Китай ще не постачав зброю Росії

25 березня 2023, 14:45 comments1027
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден заявив у п'ятницю, що Китай не надав Росії зброї для її війни в Україні. Про це, як пише портал "Коментарі", повідомляє Reuters.

Чи почав Китай уже постачати зброю Росії: Байден на зустрічі з Трюдо зробив заяву

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Я чув протягом останніх трьох місяців про те, що Китай збирається надати значну кількість зброї Росії", — сказав Байден на прес-конференції разом із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

При цьому глава Білого дому додав, що фактом залишається те, що китайці не почали постачати зброю Росії, але немає жодних гарантій, що згодом китайська зброя таки не відмовиться в Росії.

Як повідомляє Bloomberg, Байден також заявив, що "не сприймає легковажно" перспективу зростаючого альянсу між Китаєм і Росією, але зазначив, що США досягають успіхів у посиленні міжнародної опозиції до війни РФ в Україні.

"Ми значно розширили наші альянси. Я не бачив, щоб таке відбувалося з Китаєм і Росією або будь-ким іншим у світі", — сказав Байден у п'ятницю після візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Путіна в Москві, під час якого обидві країни пообіцяли поглиблювати зв'язку.

Президент США визнав, що проблеми, пов'язані із зміцненням зв'язків між Китаєм та Росією, "можуть значно погіршитися".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Китаї після візиту Сі Цзіньпіна до Москви закликали європейські країни "зіграти роль" у підтримці мирних переговорів щодо війни проти України. Офіційний Пекін хоче, щоб Європа підтримала його так званий "мирний план" та сприяла його втіленню в реальність. На початку квітня до Китаю збираються президент Франції Еммануель Макрон та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. Які очікування від цього візиту та китайських ігор до "миротворчості"? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини