Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи почав Китай постачати боєприпаси Росії: у США зробили тривожну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи почав Китай постачати боєприпаси Росії: у США зробили тривожну заяву

З'явилося підтвердження США, що РФ використовує в Україні китайські боєприпаси

18 березня 2023, 12:44
Поділіться публікацією:

США зафіксували використання Росією китайських боєприпасів у війні проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Kyodo".

Чи почав Китай постачати боєприпаси Росії: у США зробили тривожну заяву

Боєприпаси. Фото: з відкритих джерел

Посилаючись на джерела в американському уряді, видавництво з'ясувало, що уряд США визначив, що боєприпаси, виявлені в Україні, були зроблені в Китаї після аналізу їхнього складу та інших факторів. Однак вони не розкривають, які саме боєприпаси було знайдено і коли саме Китай поставив їх Росії.

Наразі з'ясовується, чи були боєприпаси поставлені Китаєм. Якщо поставки здійснював безпосередньо Пекін, без використання посередників, що маскують, то Вашингтон готовий вжити найсерйозніших заходів.

Зазначимо, що раніше Китай заявляв, що він займає нейтральну позицію щодо війни в Україні і прямо не підтримують жодну зі сторін. При цьому європейські лідери і, зокрема, СЧША, активно закликали Пекін не постачати зброю Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — речник МЗС Китайської Народної Республіки (КНР) Ван Веньбінь підтвердив, що намічений на 20-22 березня візит китайського лідера Сі Цзіньпіна до Росії має на меті "закликати до миру і сприяти переговорам". Мова, зрозуміло, про російсько-українську війну, під час якої Китай зайняв нейтральну позицію, хоч політично підтримує РФ, а економічно "доїть" її. Видання "Коментарі" продовжує обговорювати з експертами китайські маневри навколо протистояння Києва (і демократичного світу, який він зараз уособлює) та Москви (зразок авторитарного режиму), а також що важливо розуміти Україну в ракурсі майбутнього візиту Сі до Росії.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Сунака заявили, що війна в Україні може завершитися під час візиту Сі Цзіньпіна до Москви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини