Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи планує Путін захопити Харків: ЗМІ дізналися, про що говорять у Кремлі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи планує Путін захопити Харків: ЗМІ дізналися, про що говорять у Кремлі

У Путіна знову з'явилася надія захопити Харків після провального контрнаступу ЗСУ

26 березня 2024, 11:54 comments2321
Поділіться публікацією:

Російські "політичні еліти" не виключають, що російський диктатор Путін, як і раніше, має плани захопити Харків і поступово закінчити так звану "СВО". Але є також ті, які припускають, що Путін готовий "йти до переможного – хоч до Києва". Як передає портал "Коментарі", про це пише російське опозиційне видання "Meduza", з посиланням на двох співрозмовників, близьких до Кремля, джерело в уряді Росії та одного з високопосадовців "Єдиної Росії".

Чи планує Путін захопити Харків: ЗМІ дізналися, про що говорять у Кремлі

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що всі джерела впевнені, що Путін збирається продовжувати війну. Проте їхні оцінки щодо того, які він зараз ставить із цього приводу цілі, розходяться.

Так, один із співрозмовників, близьких до Кремля, вважає, що після контрнаступу ЗСУ Путін "відчув слабкість України і готовий йти до переможного – хоч до Києва – і за ціну не постоїть".

"Треба буде мобілізацію — оголосить. Якщо треба буде економіку ще сильніше пересунути на військові рейки — пересуне", — переконане джерело.

ЗМІ зазначає, інший співрозмовник, що входить в оточення Путіна, навпаки, вважає, що вище керівництво Росії ставить перед собою "реалістичніші цілі", а саме взяття Харкова і поступове закінчення "СВО" після цього. Путін вже відкрито говорив, що для припинення регулярного обстрілу Білгородської області потрібно створити "санітарну зону" навколо неї; цей регіон РФ межує саме із Харківською областю України.

За словами джерел серед "російських еліт", високопоставлені силовики переконані, що армії РФ під силу взяти Харків, а ось подальше просування вглиб України "важко": "Символічно це теж перемога. Місто-мільйонник, де багато російськомовного населення".

При цьому всі джерела зазначають: інформації про те, що рішення про масштабний наступ на Харків уже ухвалено, вони не мають.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи вплине теракт у Підмосков'ї на російсько-українську війну: які плани у Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Роман

27 березня 2024, 01:10

леденец ему за щеку , а не Харьков,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Партия 5.10

26 березня 2024, 18:33

Ну все правильно, пока Зелегнида торгует для ВСУ яйцами по 17 грн и прочее, ворует всю Западную помощь на свои офшоры и вводит в стране полный фашизм, то Запад призадумался, а плешивый Гитлер только этому рад и усилит наступление


Новини