Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи підуть ЗСУ на Москву: військовий розповів, що буде після операції у Курську
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи підуть ЗСУ на Москву: військовий розповів, що буде після операції у Курську

ЗСУ зараз готуються до відбиття можливих атак ворога на Курському напрямку

9 серпня 2024, 20:50 comments6356
Поділіться публікацією:

У Курській області – не потужний та рішучий наступ, це успішний серйозний рейд, каже військовий Кирило Сазонов.

Чи підуть ЗСУ на Москву: військовий розповів, що буде після операції у Курську

ЗСУ в Курській області

За його словами, ЗСУ зламали оборону противника, зайшли в тил, зірвали плани щодо наступу ворога на Сумщину. Взяли полонених, захопили чи знищили склади із боєприпасами. Повністю перехопили ініціативу, наголосив він.

"Безумовно, рейд дуже успішний як за результатами на сьогоднішній день, так і по організації. Забезпечити такий рівень секретності в умовах супутникової зйомки та за такої кількості аеророзвідки – на межі неможливого. Проте зробили. І цей рейд для противника став повною несподіванкою", — наголосив військовий.

За його словами, за дві доби українські військові захопили територію більше, ніж минулого року за контрнаступу, за набагато менших ресурсів і втрат.

"Але такі рейди успішні саме у першій фазі. Коли противник розгублений, не готовий до такого розвитку подій, приймає судомні рішення і платить за це великими втратами. Як розвиватиметься ситуація далі?" – зазначив військовий.

Він зазначив, що цілком очевидно, що українські військові наразі не підуть на Москву. При цьому Сазонов звернув увагу на те, що Генштаб України зберігає інтригуючу мовчанку, Кремль розгублений – то скаржиться в ООН, то вдає, що нічого не відбувається.

"Політичний провал повний. Страшніше, ніж військовий. Перед Самітом миру та виборами у США, до яких чітко прив'язані політичні процеси навколо війни – це фіаско", — вважає Сазонов.

У цей час, за його словами, на звільнених від російських військ територіях "невідомі військові" зариваються в землю та будують укріплення.

"Вибити їх буде дуже складно. Можливо, боротьба за повернення Курської області коштуватиме Кремлю не лише втрати ініціативи на Вовчанську та Куп'янську, де оперує той самий ГВ "Північ", що й на Курській. Такі потрясіння можуть вплинути на весь театр бойових дій. До Курської АЕС рукою подати. Фронт раптом опинився там, де Росія взагалі не планувала", – каже Сазонов.

Хоча, додає військовий, зрозуміло, що незважаючи на втрати, розгромлені на марші колони та жахливе перевантаження логістики, Росія перекидає туди всі доступні резерви і найближчими днями максимально посилить тиск.

"От тільки цю реакцію під час розробки зухвалої "Курської операції" автори напевно передбачили. Напевно, є цікаві заготовочки на наступний етап. Противник змушений на ходу реагувати на наші непередбачувані ходи. Володіти ініціативою на шахівниці дуже важливо. Білі починають та виграють. А чорні, які у смолі, заслужено у програші", — підсумував Сазонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що ЗСУ взяли під контроль Суджу та записали звідти ефектне відео.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини