Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи підуть російські повстанці з легіону "Свобода Росії" на Москву: пояснення майора НГУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи підуть російські повстанці з легіону "Свобода Росії" на Москву: пояснення майора НГУ

Атака прикордонних територій Росії має більше політично-емоційну складову, ніж військову, вважає ветерана російсько-української війни Олексій Гетьман.

14 березня 2024, 14:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські добровольці з трьох угруповань 12 березня розпочали наступ на російсько-українському кордоні, заявивши, що планують звільнити громадян РФ від режиму Путіна. Майор запасу НГУ Олексій Гетьман дав прогноз, що будуть робити далі російські добровольці.

Чи підуть російські повстанці з легіону "Свобода Росії" на Москву: пояснення майора НГУ

Російські повстанці ведуть бої на території Росії. Фото з відкритих джерел

В ефірі телеканалу "Еспресо" Олексій Гетьман заявив, що російським добровольцям з РДК, Легіону "Свобода Росії" та Сибірського батальйону не вдасться дійти до столиці РФ.

"Російським добровольцям ще далеко йти до Москви, і я не впевнений, що вони це будуть робити. Точніше, я впевнений, що вони цього робити не будуть", — говорить Гетьман.

Майор запасу НГУ пояснює, що для просування російським повстанцям потрібно забезпечити тили, зокрема їжею, водою та пальним. Якщо російські добровольці пройдуть кілька десятків кілометрів вглиб територій РФ, то згодом вони опиняться без пального та їжі, що перетворить їх на легку мішень. Тому бійці з РДК, Легіону "Свобода Росії" та Сибірського батальйону, за прогнозом Гетьмана або залишаться на цих російських територіях, або повернуться в Україну.

Такі дії російських повстанців Гетьман вважає частиною гібридної війни, а ніж військової тактики на болі бою.

"Особливої військової складової там немає. Це більш політично-емоційна складова, але вона в гібридній війні має велике значення… Напевно, ось така була мета легіону, а не прорватися до Москви" — наголошує Олексій Гетьман.

За його словами, у Росії багато хто починає замислюватися щодо війни, яку почав Путін. Це стосується і військових РФ, які починають говорити, про те, за кого вони воюють, і чи не краще доєднатись до повстанців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські повстанці закликали росіян до евакуації.

Також "Коментарі" писали, що у Кремлі відреагували на прорив кордону РФ російськими добровольцями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини