Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи піде Путін на обмін територіями: чи зможе захоплення Курської області змусити Росію до переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи піде Путін на обмін територіями: чи зможе захоплення Курської області змусити Росію до переговорів

Українські війська зайняли територію Росії та можуть обміняти її на власні окуповані території. Чи погодиться на такий сценарій Путін.

14 серпня 2024, 16:35 comments1851
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Після наступу України на Курську область та взяття десятків населених пунктів РФ під український контроль, однією з можливих цілей військової операції вважають спробу України обміняти російські території на українські. Однак експерт вашингтонського Центру військово-морського аналізу Майкл Кофман та представник Московського центру Карнегі Олександр Баунов, вважають, що Путін не піде ні на обмін, ні на переговори з Україною.

Чи піде Путін на обмін територіями: чи зможе захоплення Курської області змусити Росію до переговорів

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Аналітик з Московського центру Карнегі Олександр Баунов вказує, що військова операція України на території Курської області не змусить Путіна піти на переговори про обмін територіями. За його словами у світовій історії конфліктів були подібні спроби обміну, однак вони зазвичай не спрацьовували.

"Мені здається, що конкретно ця Курська раптова атака якраз до переговорів Росію не змусить. І що стосується розміну територій — ну, принаймні, сама по собі ця операція точно ні. За якоюсь сукупністю в майбутньому — може бути... Я не бачу поки що, що Путін скаже: "О, чудово, міняємося. Ви нам віддаєте Курськ, а ми вам віддаємо якісь райони Запорізької області"", — говорить Бауман.

Американський військовий аналітик Майкл Кофман погоджується з цією думкою. Кофман вказує, що Путін раніше зазнавав багатьох невдач, однак жодна з них не змусила його йти на мирні переговори.

"Я вважаю, що це малоймовірний варіант. Дивлячись на тенденції, особливо останні два роки, Путін хотів іти на переговори після Харківського наступу, який був найуспішнішим? Ні, після цього пішла мобілізація. Після інших провалів, після відступу в Херсоні, особливих змін в його позиції або в намірі вести якісь переговори, я не бачив", — говорить Кофман.

Крім того, військовий експерт наголошує, що Україна розуміє ціну переговорів з Росією, яка може в будь-який момент порушити домовленості.

"По-друге, який сенс перемовин? У будь-якому разі в Києві, я думаю, всім зрозуміло, що будь-який договір із Росією не вартий того паперу, на якому його підписано, і як мінімум це не закінчує війну, а створює якийсь проміжок, паузу, протягом якої Росія продовжує переозброєння. І потім почне третю війну", — наголошує Кофман.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про заяву Путіна про мирні переговори після прориву кордону РФ та боїв у Курській області.

Також "Коментарі" писали про те, чи зможе Путін помститись за український наступ в Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини