Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи перенесе Сирський війну на територію Росії: чи може він змінити хід війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи перенесе Сирський війну на територію Росії: чи може він змінити хід війни

Підтримка США Україні не залежить від особистості головнокомандувача ЗСУ

10 лютого 2024, 15:05
Поділіться публікацією:

Після того, як Олександр Сирський став новим головкомом ЗСУ, в експертному середовищі активно обговорюють, чого чекати від генерала. Тим часом багатьох цікавить, чи перенесе Сирський війну на територію Росії? Чи може новий головком змінити хід війни? Видання "Коментарі" проаналізувало думки експертів, щоб знайти відповіді на ці запитання.

Чи перенесе Сирський війну на територію Росії: чи може він змінити хід війни

Олександр Сирський. Фото з відкритих джерел

Обговорюватимуться ті чи інші операції на території РФ

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в ефірі каналу "1+1" розповів, що новий головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський не має на меті перенести війну на територію Росії, оскільки цим питанням можуть займатися лише спецслужби.

"Якщо ми взагалі говоримо про ті чи інші дії на території ворога, його суверенну територію, а не тимчасово окуповані, то це дії, які відносяться до спецслужб. Це функціонал СБУ, це функціонал ГУР МО України. Олександр Сирський безпосередньо комунікує вже як головнокомандувач з усіма цими силовими структурами”, — наголосив Олександр Коваленко.

За його словами, під час комунікації, безумовно, обговорюватимуться ті чи інші операції на території РФ.

"Але, якщо ми говоримо про будь-які дії військового плану з використанням Сухопутних військ — навряд чи", — наголосив військовий експерт.

Саме про новий підхід говорив президент України Володимир Зеленський

Відставний полковник сухопутних сил США Роберт Гамільтон в інтерв'ю "Голосу Америки" заявив, що Олександр Сирський, призначений на цю посаду, може змінити перебіг війни, яку РФ веде проти України.

За його словами, треба зосередитися не лише на сухопутній війні, бо не можна забувати, що триває морська війна, з якою Україна добре справляється – зокрема, витіснила Чорноморський флот РФ із західної частини Чорного моря.

"Україна та її партнери повинні почати дивитися на всі сфери цієї війни — на землі, у повітрі, у Чорному морі. Думаю, що генерал Сирський зможе об'єднати багатогалузеву стратегію та змінити хід війни проти Росії, досягнувши військових цілей України", — зазначає американський експерт.

Він не виключає, що Сирський та Зеленський захочуть прийняти інший підхід та окреслити різні способи виходу з "глухого кута". Водночас Гамільтон нагадав, що Залужний був дуже популярним як серед української громадськості, так і у ЗСУ.

"Чи зможе генерал Сирський зберегти цю популярність і підтримку ЗСУ зі своєю стратегією війни, яку ще до речі треба побачити? Залужний був визначною фігурою в багатьох сенсах. Але знову ж таки, чи потрібен новий стратегічний та оперативний підхід? І це тягне за собою інші питання — якого типу та обсягу допомога Україні потрібна? Коли і як цю допомогу інтегрують у ЗСУ та як її застосують для ведення війни?", — міркує американський полковник.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що вплинуло на рішення Зеленського зняти Залужного: як відреагували українці та Захід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

10 лютого 2024, 16:17

А при чем здесь сырский, залужный или клоун?! Эта война от украины не зависит. Как хозяева прикажут так и будет. Дадут оружие будут умирать, не дадут будут договариваться. Украинцы для запада и клоуна просто расходное мясо.

Ігор

10 лютого 2024, 15:54

В Україні дуже просто спрогнозувати події навіть для дитини. Не дивуйтесь і не кажіть що вас не попереджали. 1. За 33 роки успіху не було - завжди ставало тільки гірше: юдейці рулять; 2. Кожен хто приходить робить тільки гірше, це вже стало традицією, хоч це і гарно для тих, хто пішов наступник його не перевершить. Слава корумпованим! Юдейці дайте поруліть!


Новини