Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи отримає Україна перші F-16 цього літа: Нідерланди зробили інтригуючу заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи отримає Україна перші F-16 цього літа: Нідерланди зробили інтригуючу заяву

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що все йде за планом, терміни не зміщуватимуться

12 червня 2024, 11:37 comments4266
Поділіться публікацією:

Нідерланди підтверджують свою обіцянку про те, що перші винищувачі F-16 передадуть Україні вже цього літа. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "ЄП" повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

Чи отримає Україна перші F-16 цього літа: Нідерланди зробили інтригуючу заяву

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Міністр зазначила, що вже з літа цього року перші F-16 будуть доставлені в Україну, і з того часу постачання цих бойових літаків буде поставлено "на потік".

Оллонгрен уточнила, що літаків буде дедалі більше і це зміцнюватиме Повітряні сили України. При цьому міністр зі зрозумілих причин відмовилася назвати дату, коли саме перші літаки прибудуть до України. Але при цьому можна з упевненістю сказати, що це станеться цього літа, зауважила вона.

"Зараз ми йдемо за таким планом. При цьому спочатку ви отримаєте літаки від Данії. Ми будемо після Данії, але це спільний план", – зазначила Кайса Оллонгрен.

Щодо готовності української інфраструктури до прийому літаків, міністр зазначила, що "тут ми також рухаємося за планом".

"Україна на правильному шляху, і це дуже важливо, тому що, як ви сказали, потрібні не тільки пілоти. Йдеться і про технічний персонал, і про літаки, і обладнання, яке їм потрібне, а також про інфраструктуру у вашій країні. Але у нас тут справжнє партнерство та спільні зусилля. Україна дійсно готується отримати F-16", — зазначила Оллонгрен.

Вона висловила припущення, що F-16 самі по собі змінять хід війни, але вони "зроблять ваші повітряні сили і вашу протиповітряну оборону набагато сильнішими".

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи вже є ознаки того, що скоро F-16 будуть в Україні: чому нервує РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини