Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи отримає Україна активи Росії: у владі розповіли про сигнал Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи отримає Україна активи Росії: у владі розповіли про сигнал Заходу

Україна може отримати 50 млрд доларів конфіскованих грошей Росії.

11 червня 2024, 10:22
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

США та європейські країни обговорюють можливість надати Україні частину грошей з доходів конфіскованих активів Росії. Голова комітету з питань фінансів та податкової політики Данило Гетманцев розповів, що Україна отримала "позитивний сигнал" Заходу щодо російських активів.

Чи отримає Україна активи Росії: у владі розповіли про сигнал Заходу

Данило Гетманцев. Фото з відкритих джерел

В інтерв’ю "Телеграф" Данило Гетманцев розповів, що Захід планує надати Україні частину з російських заморожених активів на суму в 50 млрд доларів.

"Ми отримали позитивний сигнал від Заходу — можлива сек’юритизація усього грошового прибутку від використання заблокованих російських активів протягом N років. Тобто переведення його в бонди, в цінні папери і надання за рахунок них, під заставу таких цінних паперів, Україні кредиту на 50 мільярдів", — сказав Гетманцев.

За словами голова комітету з питань фінансів та податкової політики це може стати одне з найкращих рішень для України на 2025 рік. Данило Гетманцев вважає, що кошти з російських конфіскованих активів зможуть закрити 15 млрд доларів, які потребує Україна в наступному році.

Очікується, що рішення про використання доходів від активів РФ буде головним питанням на саміті лідерів G7 в Італії, який пройде 13-15 червня. Альтернативною використанню російських конфіскованих активів може стати кредит від ЄС та країн G7.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що НАТО скасувало свій план допомоги Україні та пропонує запровадити альтернативне рішення. Така ситуація виникла через протидію деяких членів альянсу створити для України спеціальний п'ятирічний фонд на 100 млрд доларів. Натомість, за новим планом, члени альянсу будуть зобов'язані виділяти гроші пропорційно до свого показника ВВП, що передбачає близько 40 млрд доларів допомоги Україні щорічно, якщо рішення ухвалять.

Також "Коментарі" писали, що Данило Гетманцев пояснив, чи буде уряд підвищувати податки для українців під час війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини