Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи обійдеться Путін без мобілізації: скільки щороку хоче набирати контрактників
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи обійдеться Путін без мобілізації: скільки щороку хоче набирати контрактників

За повідомленням ЦПД, Росія має намір щороку набирати в армію 225 тисяч контрактників

сьогодні, 10:17
Поділіться публікацією:

Країна-агресор хоче щороку набирати в армію РФ щонайменше 225 тисяч контрактників. Такі плани путінський режим має на найближчі три роки. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні у Telegram керівника Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрія Коваленка.

Чи обійдеться Путін без мобілізації: скільки щороку хоче набирати контрактників

Мобілізація в Росії. Фото: з відкритих джерел

"За оцінками експертів, російська влада планує у найближчі три роки набирати в армію Росії щонайменше 225 тисяч контрактників щорічно. Гроші до бюджету на одноразові виплати закладаються до 2027 року", — зазначив керівник ЦПД.

Андрій Коваленко зазначив, що цей показник найкраще говорить про наміри РФ не проводити мобілізацію, але зберігати можливості до війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — уряд Росії готується виділити 90 мільярдів рублів (близько мільярда доларів) на виплати за підписання військових контрактів у період з 2025 по 2027 роки. Це рішення свідчить про наміри Кремля продовжувати мобілізаційні зусилля щодо підтримки своїх військових операцій в Україні, доки система мобілізації за гроші залишається чинною. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на американський Інститут вивчення війни (ISW).

Як показує аналіз Інституту вивчення війни, російська влада пропонує 400 тисяч рублів одноразової виплати за підписання контракту з Міністерством оборони, а деякі регіональні уряди підвищили цю суму до мільйона рублів. За поточними розрахунками, Кремль планує залучити таким чином близько 225 тисяч нових військовослужбовців у наступні три роки. Тим не менш, аналітики вважають, що це число може бути переоцінене, враховуючи труднощі з вербуванням, що постійно зростають.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини