Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи не запізно: військовий розповів, що на фронті кажуть про нову допомогу від США
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи не запізно: військовий розповів, що на фронті кажуть про нову допомогу від США

Воїни дуже сподіваються, що вона якнайшвидше надійде на передову

22 квітня 2024, 11:55
Поділіться публікацією:

Росія може спробувати завдавати більше ударів на лінії фронту перед надходженням допомоги, як про це говорять аналітики Інституту вивчення війни, але тепер військові бачать перспективу її отримання та мають надію якнайшвидше використати її на передовій. Як інформує портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів військовослужбовець 109-го батальйону ЗСУ Єгор Фірсов, який наразі перебуває на Авдіївському напрямку.

Чи не запізно: військовий розповів, що на фронті кажуть про нову допомогу від США

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Фірсов зазначив, для військових позитивні новини зі США – чи не єдина радісна новина в цьому році. 

"Це важливо, бо нам треба битись з розумінням перспективи і ось вона хоч якось намалювалась. Коли тобі кажуть, що протримайтесь тиждень-другий-третій і буде якась допомога, то це одна мотивація. А інколи ти воюєш без всілякої перспективи", — акцентував захисник.

Військовослужбовець додав, що напередодні на фронті всі дуже уважно слідкували за новинами по ситуації в США з допомогою Україні. 

"Для нас це потужна і дуже обнадійлива новина. Нам треба трохи протриматись, незважаючи на те, що ситуація на фронті зараз, особливо на Східному, дуже-дуже важка. Ось буквально кілька хвилин тому ми готувались до оборонної операції, обговорювали її. І так скрізь, з ким би не спілкувався, з хлопцями на Часовому Яру, на Вугледарському напрямку, хто де, всі говорять — ситуація важка. Тому що кожної ночі ворог намагається щось здійснити",- зазначив Фірсов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — цього тижня затверджена Палатою представників допомога Україні (через що максимально радикальні республіканці погрожують спікеру Майку Джонсону відставкою), має пройти Сенат, а потім і Білий дім. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) попереджають, що американська військова допомога Україні, включаючи ATACMS, має надійти до ЗСУ якнайшвидше, інакше росіяни, активізуючи наступ, досягнуть нових успіхів на фронті. Тим часом у Німеччині не виключають, що така масштабна допомога Україні з боку США може стати останнім таким пакетом із-за океану – і закликають європейців зробити набагато більше для нашої країни. Про що говорить спільна ситуація із підтримкою України з боку Заходу? Як ситуація може розвиватися в найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини