Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи назбирає Росія ще пів мільйона «гарматного м'яса», - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи назбирає Росія ще пів мільйона «гарматного м'яса», - експерт

У Росії збираються доукомплектувати військо, відправивши на війну ще 400 тисяч контрактників

3 квітня 2023, 12:40
Поділіться публікацією:

Путін незадоволений успіхами російської армії на фронті, тож у РФ  лави мобілізованих хочуть поповнити "добровольцями-контрактниками". На фронт планують відправити ще 400 тисяч росіян. Така картинка цілком реальна, однак є певні нюанси.  Про це в ефірі "24 Каналу" розповів політичний експерт Валерій Клочок, пишуть "Коментарі".

Чи назбирає Росія ще пів мільйона «гарматного м'яса», - експерт

Мобілізація в Росії: які нюанси

За словами експерта, малоймовірним є те, що прийом заявок до армії буде активним, а під стінами російських військкоматів вибудуються черги. Сьогодні в цій країні формують електронний реєстр новобранців, тому повістки вручатимуть  більш цілеспрямовано. 

 "Спираючись на цю базу, суспільного резонансу такого не буде, як було під час оголошення так званої "часткової мобілізації". Але жодного добровольчого руху в Росії немає" — сказав Клочок.

Так, це може трапитися: рано чи пізно, окупанти поповнять лави добровольців-контрактників у 400-500 тисяч. Однак, коли це станеться та нащо так діяти – питання залишається відкритим. Втрати Росії – значні,  не рахуючи поранених, це понад 170  тис. військових.

"300-тисячне угрупування, яке було на початку вторгнення, знищене. Під час мобілізації у вересні було, за різними даними, призвано 200 тисяч. Додайте ще санітарні втрати, а у когось закінчився контракт. для поповнення особового складу від втрат", — резюмував політичний експерт.

Та це не означає, що їх відправляти "гарматним м'ясом" на війну в Україні – підсумував Клочок.

Своєї години, у регіонах країни-агресори вже намагалися створити добровольчі батальйони, ця місія провалилася.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Росії мобілізація під загрозою через матеріальні нестачі. Армійців першої хвилі мобілізації у Кремлі призвати-то змогли, проте забезпечити засобами індивідуальної захисту чи стрілецькою зброєю не вийшло .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини